Categories
Wonen

Kleine dingen kunnen grote impact hebben

En zeker wanneer je het hebt over de inrichting van jouw woonkamer. Zeker als je tijdens de corona crisis een tijdje vanuit huis gewerkt hebt, kan jij jouw woon omgeving een beetje zat zijn. Dat is niet erg, zo lang je er maar wat aan kunt veranderen. Maar om gelijk een hele verbouwing van de benedenverdieping te plannen is misschien ook een beetje rigoureus. Dus wat doe je dan om jouw woonkamer een beetje op te spicen? Lees dit blog om erachter te komen!

Installeer iets nieuws in de woonruimte

Op het moment dat je al weken lang tegen hetzelfde zit aan te kijken is het niet meer dan begrijpelijk dat je eens iets anders wil. Maar wat zijn nou dingen die je eenvoudig kunt veranderen aan jouw interieur, zonder dat het te veel geld kost?

Om te beginnen kan je een andere vorm van verwarming zoeken in de woonkamer. Dit is wellicht niet het eerste waar je over na denkt, maar een elektrische haarden kunnen best gezellig staan in een moderne woonkamer. Ook als je geen moderne woonkamer hebt is een elektrische haard best een goed idee. Je hoeft dit namelijk niet eens aan te sluiten op een schoorsteen!

En als je niet helemaal warm wordt van een elektrische haard, wordt je dat vast wel van een knisperend houtvuurtje. Een houtkachel kopen voor jouw woonkamer is iets waar je zeker weten geen spijt van gaat krijgen. Het is gezellig, het is warm, en het kan compleet naar jouw wensen worden ingericht. De kleur, het materiaal, ga zo maar door. Er is eigenlijk niks meer dat jou tegenhoudt!

Verander de overheersende kleur in jouw woonkamer

Dit is misschien wel een van de makkelijkste oplossingen. Wanneer je in het verleden hebt gekozen voor een interieur met aardetinten en gouden accessoires, kan je nu misschien eens kijken om de switch te maken naar koper, chroom of andere zachte en warme tinten.

Als je het echt groots wil aanpakken dan gooi je jouw interieur helemaal over een andere boeg. Je kunt de kleden vervangen en van kleur veranderen, de kussens op jouw bank en misschien zelfs een nieuw schilderij ophangen (als je er al een hebt hangen).  Op deze manier kan je toch de grote items zoals eettafel en bank behouden zoals je ze nu hebt, maar creëer je toch een compleet andere uitstraling.

Probeer als je toch bezig bent ook eens te kijken of je de tafel en bank of ander meubelstuk op een nieuwe plek kunt zetten. Doe inspiratie op uit de Japanse en Chinese interieurs en ga met Feng Sui werken. Of werk met andere culturen zoals de Amerikaanse, Spaanse of Italiaanse en kijk waar je mee op de proppen komt!