Categories
Wonen

Een wespenprobleem in Arnhem

Ik had ooit een tante die nooit in onze tuin durfde te komen in de zomer. Wij hadden namelijk altijd veel lavendelstruiken in onze tuin staan. En op die struiken zaten in de zomer altijd veel bijen. Nu kan ik het begrijpen dat mensen bang kunnen zijn voor wespen of andere stekende dieren, maar mijn tante was echt panisch. En ze was niet eens allergisch voor bijen. Ik moest hier laatst weer aan denken toen ik zoek was naar een bedrijf die een wespennest uit onze tuin kon verwijderen. Even googelen “wespennest verwijderen Arnhem” en ik had zo een lokaal bedrijven gevonden die op de dag zelf nog langs kwam. Een wespennest verwijderen is vaak nodig, zeker als je nog kinderen rond je huis hebt lopen. Omdat ik in Arnhem woon, en dit graag professioneel wilde laten doen heb ik maar even gegoogeld op “wespennest verwijderen Arnhem”. Ik wist niet dat er zo veel bedrijven waren die dit probleem voor mij konden oplossen. Ik ben niet bang voor wespen, ook niet voor bijen, maar tijdens het barbecueën en buiten eten worden ze wel erg vervelend. Dus het wespennest verwijderen was voor mij de enige optie. Gelukkig waren er genoeg bedrijven die hierbij konden helpen.

 

Wat doen ze precies?

Een wespennest verwijderen kan gevaarlijk zijn. Wat zou jij doen als er iemand opeens langs kwam en je huis begon te slopen.  Een wespennest verwijderen vereist veel voorbereiding. Je moet beschermde kleding over je hele lichaam dragen een sjaal onder de onderste helft van je gezicht zodat de wespen niet alsnog een ingang vinden. Een wespennest verwijderen kan je het beste in de ochtend doen wanneer de wespen nog niet actief zijn. Het gebruiken van vergif is veruit het beste. Als je vergif gebruikt kan je namelijk de wespen effectief doden. Als je vuur gebruikt, brand je natuurlijk hun huis weg, maar omdat het zo droog is kan je heel snel een grotere brand veroorzaken, zeker in de zomer.

De pro’s doen het goed

Toen het bedrijf langs kwam voor het verwijderen van het wespennest vertelde ze mij dat ze soms nog wel eens gestoken worden. Dus zelfs de professionals worden nog wel eens gestoken. Kun je nagaan als je het zelf doet. Moet jij deze zomer een wespennest verwijderen, bel dan een professional. Zij kunnen dit snel en effectief doen. Dan kan jij deze zomer weer in alle rust van je barbecue genieten zonder angst dat je aangevallen word door een aantal hongerige wespen.