Categories
Nieuws

Ga de diepte in en wordt een betere voetbaltrainer

Voetbal, ons land is er gek op. Of het nu gaat om peutervoetbal, junioren, senioren, g-voetbal of vrouwenvoetbal we beleven het allemaal fanatiek. En alsof dat nog niet genoeg is spelen we het ook vaak op straat of in de zaal. Dat fanatisme zorgt ervoor dat we ons als klein landje kunnen meten met de absolute top. De opleidingen van de Nederlandse profclubs die we hebben in ons land zijn allemaal van een hoog niveau. Maar het begint al bij de amateurs. Daar waar onze talenten voor het eerst op het veld in aanraking komen met het spelletje. Het belang van goede jeugdtrainers bij amateurverenigingen mag dan ook niet onderschat worden. Ook hier gaat het niveau steeds verder omhoog. Ben jij ons volgende bondscoach in wording dan hebben wij een aantal tips met diepgang die jou een betere trainer maken.

Het internet kan je helpen

Als trainer ben je continu aan het nadenken over je elftal en spelers. Je bent immers op zoek naar de juiste mix van spelers. Een groep spelers dat als team functioneert en maximaal rendeert ten opzichte van andere combinaties van spelers. De basisopstelling noemen we het ook wel. Als trainer ben je hier continu mee bezig. Trainers hebben vaak hele kladblokken vol geschreven. Maar op het internet heb je software met kant en klare formaties. Je hoeft alleen nog de namen in te vullen. Op deze manier is het eenvoudig om binnen een mum van tijd nieuwe opstellingen te bedenken en maken. Ook het uitwerken van tactieken is een stuk makkelijker op deze manier. Daarnaast is eenvoudiger om meerdere opstellingen te visualiseren. Je hoeft niet alles te onthouden de computer onthoud het voor je. Hoe beter jij in staat bent om de juiste mix te vinden hoe beter de resultaten op het veld zullen zijn. Maak dus gebruik van de tools die beschikbaar zijn want dit maakt je wel degelijk een betere trainer. 

Ook op papier een beter trainer

Het is een welbekend gezicht trainers met schouderband en koker om. Hier zit een doek in met de opstelling en magneetjes. Handig voor een goede presentatie van de tactiek. Meestal zijn dit plastic kokers. Maar wist je dat je ook prima kartonnen kokers kan gebruiken?