Categories
Nieuws

Op zoek naar de liefde

Het klinkt misschien gek, maar juist nu denk ik na over de liefde. Voorheen was liefde leuk en gemakkelijk. Je vond iemand, je viel voor elkaar en had een leuke tijd samen. Als de vlam eenmaal uitbrandde, geen probleem, het zij zo. Er waren ook zoveel kansen om iemand tegen te komen. Maar dat is opeens weg. Ik kom niet meer op de universiteit en ik ben ook niet meer in de kroeg. Je kan niet eens op straat aangesproken worden want je zit de hele dag binnen.

Binnen, binnen en binnen

Ik word een klein beetje gek van binnen zitten. Het was ook toevallig uit toen dit hele gebeuren begon. Misschien klinkt ik ouderwets, maar dit binnen zitten doet wat raars met me. Ik ben begonnen met brood bakken bijvoorbeeld. Dat rustieke plaatje zoals ik altijd mijn oma zie trekt me. Schort aan, een klein beetje meel op je neus terwijl je aan het kneden bent. Ik ben er nog niet heel goed in, teveel vocht vooralsnog. Maar het verbaasd me dat ik zoveel plezier eruit haal. Ik was altijd meer van de Deliveroo, maar hier sta ik nu te kneden. Dat huiselijke leven prikkelt me ook om na te denken over wat ik later wil. Wat gaat het leven me brengen, met wie ga ik trouwen, hoe gaat mijn carrière. Ik kan daar eindeloos over mijmeren. Ik heb mezelf zelfs online laten handlezen. Was leuk, het hielp mijn verbeelding heel erg.

Toch opzoek

Ik vind het ergens ook wel spannend, een pandemie fling. De vraag is hoe je dat kan vinden. Ik heb het eerst wel op Bumble geprobeerd, maar er was weinig animo om daadwerkelijk te ontmoeten. Een jongen wilde wel, maar stond erop dat het bij hem thuis zo zijn en daar had ik gewoon geen goede vibe bij. Ook tijdens het hardlopen was er weinig contact. Normaal had je altijd wel een wisselend groepje wat hardloopt in de omgeving. Maar nu is het doodstil op straat. Compleet onnodig, zelfs de Britten me hun strenge regels staan je toe naar buiten te gaan om te sporten. Nee, er is weinig te vinden. Aan de andere kant is een pauze ook helemaal niet verkeerd. Normaal kom ik zo weinig toe aan self-care, en daar is dit een uitgelezen moment voor. Eindelijk lekker lang op de bank zitten, telefoon weg, boekje, en mijmeren over wat de toekomst brengt.