Categories
Lifestyle

Handige opleidingen om mee vooruit te komen

Tegenwoordig hoef je het niet meer te hebben van je daadwerkelijke opleiding als de basis van je toekomst. Het is beter om gewoon te gaan werken en dan gaandeweg te ontdekken waar je krachten liggen. Als je eenmaalo ontdekt heb wat je leuk vindt, volg je daar een extra opleiding voor. Voor mensen die een verandering willen maken op het gebied van werk zijn er genoeg cursussen die je vanaf de basis meenemen. Ook kan het zijn dat je binnen je huidige werk bepaalde diploma’s mist, en deze zult moeten gaan halen. In deze blog vind je extra opleidingen die heel handig zijn om te volgen voor jezelf en voor je bedrijf.

VCA

Als je in de bouw, havens, of zelfs voor de overheid gaat werken is het belangrijk om dit veilig, gezond, en milieubewust te doen. Daarvoor is er de VCA cursus. De basiscursus is voor iedereen verplicht. Deze leidt je binnen een dag op zodat je gelijk al een examen kunt doen. Met dit diploma op zak kun je in ieder geval in deze branches gaan werken. Je kunt nog extra cursussen volgen om specialist te worden in dit vakgebied. Daarmee onderscheidt je jezelf nog even extra. Bovendien is het handig voor bedrijfseigenaren zoals ZZP’ers of leidinggevenden. Hiermee waarborg je naast je eigen veiligheid ook die van anderen.

Hulpverlening

Van ander belang voor organisaties is hulpverlening. Er moet bij bedrijven een aangewezen persoon zijn die het heft in handen kan nemen, mocht er iemand in gevaar zijn. Dat is zelfs bij wet verplicht. Je wil dat er iemand kan ingrijpen zodra er iets gebeurd is. Hiervoor is er de BHV opleiding. Een bedrijfshulpverlener kan signalen van gevaar ontdekken, en letsel beperken bij de betrokken werknemers. Zo kan hij of zij branden blussen, reanimeren, en andere essentiële handelingen uitvoeren. Heb jij een BHV opleiding gedaan? Dan ben je voor élk bedrijf van toegevoegde waarde.

Persuasieve technieken

Een cursus persuasieve technieken helpt je niet alleen op professioneel vlak. Je kunt het ook toepassen in je privéleven. Met persuasieve technieken kun je namelijk van mensen krijgen wat je wilt. Het wordt makkelijker om anderen te overtuigen om iets voor je te doen. Je kunt je baas overhalen om je die promotie te geven, je kunt klanten overhalen om diensten bij je af te nemen, en nog veel meer. Misschien is het handig om dit niet te vaak toe te passen op je partner, want die zal het misschien wat minder waarderen!