Categories
Financieel

Heb ik een creditcard nodig?

Hoogstwaarschijnlijk heb je een betaalpas, maar de kans is minder groot dat je een creditcard hebt. Een creditcard is een pasje waarmee je wereldwijd kunt betalen, maar het geldbedrag wordt pas aan het einde van de maand afgeschreven terwijl dit direct gebeurt bij een normale betaalpas. Betalingen met een creditcard zijn als het ware een soort leningen, de uitgever van de creditcard schiet de betalingen voor en aan het einde van de maand ontvang je een factuur hiervoor. In dit artikel geef ik je meer informatie over het hebben van een creditcard en wellicht besluit je ook om een creditcard aan te schaffen.

Gespreid betalen

Sommige kredietkaart verstrekkers bieden je de mogelijkheid om rekeningen gespreid terug te betalen. In dat geval ben je rente verschuldigd over het saldo dat not uitstaat. In Nederland is dit niet standaard. Klik hier om een creditcard aan te vragen die het beste bij jou financiële situatie past.

Betalen met een creditcard

Je kunt op verschillende manieren betalen met je creditcard. Er zit een verschil tussen gebruik op het internet en in echte winkels. Nieuwe creditcards bevatten een chip, net als je bankpas en hierdoor is een handtekening niet meer gebruikelijk. Aan het betalen met een creditcard zitten nog extra voordelen. Een creditcard is een mondiale aanvaarding, wanneer je in Afrika bent, zal je creditcard ook worden geaccepteerd. Daarnaast, als je online iets betaald en je bestelling blijkt niet in orde, dan mag je de betaling annuleren. Ik heb het al eerder aangegeven, een creditcard is een soort lening en aan het einde van de maand betaal je de factuur. Dit uitgesteld betalen kost je niks extra’s. De kredietverstrekker biedt je over het algemeen 24-uurs klantenservice, ook in het buitenland.

Hoe vraag ik een creditcard aan?

Het makkelijkst kun je een creditcard online aanvragen nadat je online het uitgezocht welke kredietverstrekker het beste aansluit op jouw wensen. Als je klikt op aanvragen bij de instantie, zul je de benodigde gegevens moeten invullen. Controleer altijd of je dit doet op een goed beveiligde internetpagina. Voordat je de creditcard daadwerkelijk krijgt, voert de kredietverstrekker een kredietcheck uit. Als je openstaande schulden bij een organisatie hebt – die staat geregistreerd bij het BKR – dan zal dit van invloed zijn of de kredietverstrekker je een creditcard aanbied. Op het moment dat je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je jouw persoonlijke creditcard. Wanneer je de kaart op de deurmat hebt ontvangen, zul je hem eerst nog moeten activeren. Ook dit zul je per post ontvangen hoe dit gaat.

Is het wel veilig?

Creditcards worden steeds veiliger en zijn tegenwoordig net zo veilig als normale bankpassen. Op het moment dat je jouw creditcard verliest, zul je wel direct de pas moeten blokkeren om fraude te voorkomen. Tegenwoordig heb je een pincode bij je creditcard en hiermee is de kaart een stuk veiliger dan voorheen.

Denk je dat een creditcard een betaalmiddel voor je is, informeer dan bij meerdere instanties. Op die manier weet je zeker dat je bij de juiste kredietverstrekker een contract afsluit!