Categories
Nieuws

Waar moet je op letten bij het kopen van een stuk grond?

Ben je van plan om een stuk grond te kopen? Misschien een stuk grond voor een paard of paarden? Of een stuk bouwgrond om een huis op te bouwen? Dan is het goed om op een aantal zaken te letten. We geven je graag een paar tips om de waarde goed te kunnen bepalen. Het kan je helpen bij het onderhandelen. Laten we snel van start gaan. 

Onderzoek de waarde van het stuk land

Wanneer je een stuk land koopt is het goed om te kijken wat de waarde is van het stuk land. Je kunt hiervoor een makelaar inschakelen. Ook kun je het zelf doen. Net als de woningwaarde huis opzoeken is het ook mogelijk om de waarde van een stuk land op te zoeken. Gebruik de informatie die het kadaster heeft en krijg een beter beeld van wat het waard is. Kijk waarvoor stukken grond in de buurt zijn verkocht. Kijk ook waarvoor de huidige eigenaar het stuk grond heeft gekocht. Waarom zou je zoveel meer gaan betalen? 

Tip: Een makelaar inschakelen 

Een makelaar kan natuurlijk ook tot een goede waardebepaling komen. Het is slim om eerst om een waardebepaling te vragen. Koop je het stuk grond? Dan laat je een officiële taxatie opmaken. Dan heb je die immers ook nodig voor het verkrijgen van de hypotheek. Het is een slimme volgorde. 

De notaris

De overdracht van een stuk grond gebeurt altijd bij de notaris. Als koper bepaal je waar je de overdracht gaat doen. Het is prettig om dan een goedkope en betaalbare notaris uit te kiezen. De notaris uitkiezen kun je een leuke geldsom besparen. Het is daarom slim om een notaris te kiezen die niet zo duur is. De dienstverlening is immers hetzelfde.