Categories
Business Wonen

Hemelwater vang je als vakman op met deze onderdelen

Hemelwater is het water dat uit de lucht komt vallen. In de basis zal het hierbij dus bijna altijd gaan om regen en hagel. Deze soorten water komen voor een groot deel op het dak terecht. Het is dan ook belangrijk om jouw dak te beschermen tegen deze soorten water. Wanneer je dat niet op de juiste wijze doet is de kans groot dat je te maken kan krijgen met lekkage. Dat is uiteraard niet de bedoeling. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor de juiste onderdelen bij het dak die lekkage zullen voorkomen. Hierbij gaat het niet alleen om de daken van de woning. Ook andere soorten daken hebben de juiste bescherming nodig. Denk hierbij aan daken van het bedrijf, de garage of de schuur. Zorg dus goed voor deze daken met de volgende onderdelen. 

 

Dakgoten 

Een van de bekendere opties om het water op de juiste manier van het dak te geleiden zijn de dakgoten. De dakgoot is er in verschillende varianten. Hierdoor is het altijd mogelijk om een dakgoot te vinden die op de ideale wijze aansluit bij jouw dak. Dakgoten online kopen is hierbij de makkelijkste optie. Op deze manier kan je namelijk goed alle varianten bekijken. Zo weet je ook zeker dat je uiteindelijk ook de beste optie voor jouw dak hebt gekozen. Dakgoten kunnen bijvoorbeeld gemaakt zijn van verschillende materialen. Je kan kiezen voor een dakgoot van zink, polyester, roodkoper of pvc. Daarnaast zal je ook een paar onderdelen nodig hebben. Denk hierbij aan zaken als de verbindingstukken, de gootbeugels en de hoeken. Bladvangers en gootdrains zijn ook verstandig om in te zetten bij de dakgoot. 

 

En meer 

Andere soorten van hemelwaterafvoer zijn er ook. De dakgoten zijn dus niet de enige opties die je hebt om van regenwater af te komen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor de hwa buizen die het water op een handige manier zullen verplaatsen. De kiezelbakken kunnen ook goed helpen bij de hemelwaterafvoer. Lijngoten zijn een handige optie om te kiezen bij jouw daken. Daarnaast kan je kiezen uit diverse varianten van de regentonnen. Met deze tonnen kan je het water op een simpele wijze opvangen. Bovendien is het met deze tonnen vaak mogelijk om te kiezen voor de optie van het hergebruik. Misschien kan je dit water dus nog op een andere wijze inzetten. Bijvoorbeeld voor het water geven van de bloemen en planten binnen het huis. Hierdoor bespaar je dus kraanwater door het regenwater.