Categories
Financieel

Het mysterie van Bitcoins groei tijdens de pandemie

Als je de live koersen van cryptomunten hebt bekeken tijdens het afgelopen jaar, zul je vast gemerkt hebben dat Bitcoin ongelofelijk is gestegen in waarde. Hoe komt het dat terwijl markten instorten, wereldwijde productiviteit keihard is afgeremd en talloze mensen hun baan zijn verloren, dat Bitcoin is gestegen in waarde? Er is geen simpel antwoord op deze vraag omdat de financiële wereld van vandaag geen simpele wereld is. Toch zijn er een aantal factoren geweest die zonder twijfel aan deze ongelofelijke stijging hebben bijgedragen. Dus duik mee de diepte in, leer de geheimen verborgen in de live koersen van cryptomunten en ontdek dat de kans groot is dat de groei van Bitcoin nog lang niet voorbij is.

Stijgt Bitcoin of daalt de rest?

Bitcoin is opgericht door de anonieme hacker of hackergroep Satoshi Nakamoto als reactie op de kredietcrisis. Door onverantwoordelijk fininanciëel beleid van de allerrijksten kwam de rest van de mensheid ernstig in de problemen. Om de moderne wereld draaiende te houden kwamen onder anderen de VS en de EU met een plan. Er werden nieuwe nationale leningen afgesloten en er werd veel meer geld bijgeprint. Sinds de pandemie is begonnen is ditzelfde plan opnieuw en met extra vaart in werking gesteld. Daarom is veertig procent van de valuta die nu in omloop is er in het afgelopen jaar pas bijgeprint. Dit is ongehoord en historisch gezien leidt te veel geld printen tot een financiële bubbel die weer leidt tot hyperinflatie. Steeds meer mensen verliezen het vertrouwen in traditionele valuta. Deze mensen zoeken naar een eenheid van waarde die niet vatbaar is voor hyperinflatie en vinden dit in Bitcoin, zichtbaar aan de stijging in de live koersen van cryptomunten. Maar er is nog een reden voor deze groei.

Een tijd van crisis is een tijd van innovatie

Zoals de crisis van de pest leidde tot de renaissance en de tweede wereldoorlog een revolutie inluidde in de technische en chemische wetenschappen, is er in deze tijd van pandemie een ongelofelijke rijkdom aan innovatie te vinden. Veel functies kunnen vanuit huis worden uitgevoerd en door thuiswerken is er steeds minder behoefte om dicht op mekaar in de stad te wonen. De afgelopen jaren is er ook een ongelofelijke ontwikkeling geweest in cryptomunten. De openheid van Bitcoin trekt het vertrouwen van veel mensen aan. De absolute privacy van Monero trekt ook veel interesse, deze is bijna verviervoudigd in waarde dit jaar. Maar de grootste innovatie komt niet van de valuta, maar door de gemeenschap van programmeurs die samenwerkt om ethische, gedecentraliseerde handel mogelijk te maken. De verloop van dit verhaal kun je zelf volgen door te kijken op de live koersen van cryptomunten.