Categories
Financieel

Samen tegen dementie

Dementie komt in verschillende vormen en maten bij 1 op de 5 mensen voor. Bij vrouwen is dit zelfs 1 op de 3. Dit zijn schokkende feiten die velen aan het denken zet. Om dementie tegen te gaan is veel onderzoek nodig en dat kost geld. Wil jij een bijdrage leveren aan de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte? Lees dan verder en vind een voor jou gepaste manier om een donatie doen.  

Doneren op verschillende manieren

Veel mensen willen meehelpen aan een toekomst zonder dementie, maar niet iedereen wil dit op dezelfde manier doen. Daarom is het goed om te weten dat je op diverse manieren kunt doneren en een bijdrage kunt leveren. Je kunt bijvoorbeeld eenmalig doneren of juist maandelijks automatisch doneren. Daarnaast kun je ook een grote gift doen of een gift in je testamenten laten vastleggen. Verder is er ook nog de mogelijkheid om te schenken met belastingvoordelen of in de vorm van een giftbox. Kijk dus vooral even naar welke manier van steun het beste bij jou past. Naast daadwerkelijk doneren zijn er ook andere manieren om te steunen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het boeken van een vakantie via een bepaalde aanbieder of het meespelen met loterijen.       

Makkelijk doneren

Het is belangrijk dat het proces van doneren niet ingewikkeld is en makkelijk doorlopen kan worden. Daarom kun je nu ook doneren via tikkie. Tikkie is tegenwoordig de meest populaire en eenvoudige manier om betaalverzoeken uit te zetten. Donaties via tikkie staan direct op de bankrekening van het desbetreffende goede doel. Een groot voordeel van tikkie is dat je altijd kunt betalen via verschillende apparaten zoals mobiel, computer of tablet. Door het klikken op een tikkie-link of het scannen van een QR-code kun je eenvoudig een donatie doen. Hiervoor is het niet nodig om zelf de tikkie-app te downloaden op jouw elektronische apparaten.      

Kom in actie

Je hebt ze vast wel een keer voorbij zien komen. De verschillende acties om geld in te zamelen. Zo’n creatieve actie is een leuke manier om steun te bieden en te doneren. Je kan meedoen aan een hardloopwedstrijd of zelf een leuke actie organiseren. Ga jij voor een sportieve actie of juist voor een actie waarbij je baksels of kunstwerken verkoopt. Dit soort acties motiveren mensen sneller om een donatie te doen en halen vaak grote bedragen op voor het goede doel. Deze bedragen kunnen daadwerkelijk iets veranderen in het onderzoek naar deze verschrikkelijke ziekte.