Categories
Business

Hoe begin je met een eigen bedrijf?

Door de coronatijd zijn er veel nieuwe ondernemers begonnen. Studenten konden niet meer naar school en zaten aan de thuisstudie en zo konden kappers niet meer in de kapsalon hun klanten knippen. Dit zorgde bij sommige mensen voor tijd te veel, waardoor er nieuwe hobby;s ontstonden. De Kamer van Koophandel heeft het de laatste paar maanden dus erg druk gehad. Veel mensen begonnen met hun eigen onderneming. Dit kan natuurlijk van alles zijn. Denk aan een kleding of sieradenwebshop, of een webshop waar er een dienst aangeboden wordt, ga zo maar door. Maar hoe start je nou je eigen bedrijf op? En wat moet er allemaal voor gebeuren voordat je een papiertje bij de Kamer van Koophandel krijgt? En hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf een succes wordt? Allemaal interessante vragen die veel mensen zich afvragen. Wij gaan vandaag antwoord geven op deze vragen, dus veel lees plezier!

KvK

Het inschrijven bij de Kamer van Koophandel is allemaal niet zo ingewikkeld als de meeste mensen denken. Allereerst is het natuurlijk belangrijk om een naam te bedenken. Dit heb je nodig voor je inschrijving bij de Kamer van Koophandel, maar vanzelfsprekend ook voor jezelf. Op het moment dat je een naam hebt bedacht, kan je beginnen met je huisstijl. Dit is in principe niet nodig voor de Kamer van Koophandel, maar wel voor je eigen bedrijf. Hier zullen we zo verder op ingaan. Als je de naam van je bedrijf hebt bedacht, is het tijd om een plan van aanpak te schrijven. Hier zet je letterlijk alles: wat je gaat verkopen, hoe je dit wilt gaan verkopen, welke social mediamiddelen je wilt inzetten, etc. Dit is niet alleen belangrijk voor de KvK, maar ook voor jezelf. 

Huisstijl

Het ontwerpen van een huisstijl is goed voor de bekendheid van je merk. Je huisstijl is erg breed. Denk aan een logo, kleuren voor op je website, een ontwerp van een visitekaart, een poster, ga zo maar door. In elk ontwerp komen dezelfde kleuren terug. Zo kunnen mensen jouw merk koppelen aan bepaalde kleuren en afbeeldingen. Dit is erg belangrijk voor als je je merk aan het promoten bent. 

Zakelijk bankieren

Een zakelijke lening afsluiten is erg belangrijk op het moment dat je geld begint te verdienen met je eigen bedrijf. Zo hou je privé en werk gescheiden en kan je een goed overzicht houden op wat er binnenkomt. Zakelijk bankieren is ontzettend makkelijk en ook erg belangrijk voor je bedrijf.