Categories
Lifestyle

Je doet het wel of je doet het niet

Er zijn twee soorten mensen op deze aardbodem. Het soort dat zijn vinger niet kraakt en het soort dat dit wel doet. Eigenlijk nu ik er over nadenk bestaat er ook nog het derde soort. Dit is het soort mens dat zijn gewrichten niet kraakt en je iets slechts wilt aandoen als jij het wel doet. Vroeger leefde ik in zo’n ‘anti chiropractie’ huishouden. Ik was de persoon die zijn gewrichten wel kraakte. Alle andere in mijn huishouden was het soort dat mij vervolgens iets wilde aan doen. Ik vertelde altijd dat het praktisch chiropractie is wat ik hier doe, maar zij waren het daar nooit mee eens. Volgens hen was de kraak het geluid van je gewrichten die tegen elkaar aan knalde. Maar dat is niet het geval. Laatst heb ik het aan een vriend gevraag die na zijn opleiding is gaan werken bij een chiropractie bedrijf, namelijk Chiropractie Hilversum. Chiropractie Hilversum kon mij een goede uitleg geven op mijn vraag.

 

Wat gebeurt er nu precies?

Als ik het heel kort door de bocht mag samenvatten laten je gewrichten een scheet. Chiropractie Hilversum vertelde het uiteraard wel iets genuanceerder. Tussen je gewrichten bevindt zich vocht. Dit vocht hoort daar te zitten want dit zorgt ervoor dat wij soepel onze gewrichten kunnen gebruiken. Soms kan er in dit vocht lucht komen. Het krakende geluid is het geluid van de lucht die vrijkomt als je een gewricht dusdanig apart beweegt. Kort gezegd een gewricht-scheet dus. Chiropractie is echter heel wat anders. Chiropractie bedrijven houden zich bezig met het rechtzette en ontspannen van je gewrichten en de spieren hieromheen. Een gewricht die verkeerd zit kan zorgen voor veel pijn omdat het een spier of zelf zenuw bekneld. Chiropractie is dus heel wat anders dan het knakken van je knokkels. Daarvoor hoef je echt niet naar Chiropractie Hilversum te komen.

 

Kan het kwaad?

Chiropractie Hilversum vertelde mij dat het kraken van je knokkels geen kwaad kan. Maar het heeft ook geen positieve gevolgen. Volgens Chiropractie Hilversum is het vooral een placebo-effect. Het had gekund dat je ooit last had van gewricht pijn en dat het kraken van een vinger dit heeft verholpen. Maar dit zal hoogstwaarschijnlijk zijn veranderd naar routinegedrag. Chiropractie Hilversum is echt bedoeld voor mensen met gewricht, spier of zenuw pijn. Een chiropractie bedrijf houd zich niet bezig met het kraken van je knokkel. Ook al zouden ze dit wel heel goed kunnen doen. Mocht je nu ooit nog iemand tegenkomen die je afmaakt als je een gewricht kraakt, weet je nu hoe het werkt en wat een chiropractie bedrijf doet.