Categories
Lifestyle

Hoe jij je sociale status omhoog kan halen

Voordat de volwassenen onder ons vol overgave zich op dit blogje storten, zal ik als eerst even zeggen dat het hier vooral zal gaan over de middelbare school jaren. Misschien nog steeds leuk om over te lezen, maar weet niet zeker of je er heel veel advies uit zal halen. Voor de jongeren onder ons, lees zeker door, want waarschijnlijk leer je er wel wat van! We kennen het natuurlijk allemaal, school gaat niet zo lekker, je bent een beetje buiten de groepjes gevallen, en weet niet meer zo goed waar je thuishoort. Het gebeurd voor een hele hoop mensen, en is ook compleet normaal. Toch zijn er wel wat dingen die jij eraan kan doen, om toch jouw plek te vinden, en een leuke middelbare school ervaring te hebben. 

Wees niet bang om initiatief te nemen

Heel veel jongeren vinden het altijd vervelend dat ze nooit ergens naartoe uitgenodigd worden, of dat vrienden nooit initiatief tonen om met je om te gaan. Maar wat heel vaak ook niet beseft wordt, is dat de mensen die dit vervelend vinden, het zelf ook weinig doen. Je zal merken dat hoe vaker jij aan mensen vraagt of ze zin hebben om wat te doen, of zelfs gewoon alleen even vraagt hoe het met ze gaat, hoe vaker ze dit ook bij jou zullen gaan doen dan. Initiatief is een bijzonder groot onderdeel van sociale relaties opbouwen, en als jij nooit begint, is er voor andere mensen ook geen reden om jou dan ergens voor te vragen. Dus wees volgende keer niet bang om gewoon een keer iemand een berichtje te sturen, vragen of ze wat willen gaan doen. Natuurlijk zal je soms nee krijgen, maar het gaat om de paar keer dat je ja krijgt. 

Verzorg jezelf goed en let op je kleding

Wat mensen je ook zeggen, uiterlijk maakt wel uit. En dan hebben we het niet zo zeer over je uiterlijk waar je niks aan kan doen, maar over hoe jij jezelf verzorgt, en de uitstraling die je daarbij geeft. Als jij er altijd ongedouched, ongeschoren, en gewoon een beetje schoffelig uitziet, zullen mensen minder snel de aandrang krijgen om nou eens een keer met je te gaan praten. Douche dus elke dag, scheer wanneer het nodig is, en kleed je leuk aan. Ook kleding kan op heel veel verschillende manieren. Je kan gewoon heel simpel gaan, of juist uitbundig in je eigen stijl. Misschien ga je wel voor het duren en ga je op zoek naar een Stone Island jas heren, of een Balenciaga shirt. Maar uiteindelijk maakt het allemaal niet zoveel uit, zolang je er maar gewoon schoon en fris uit ziet. Dan zal je zien dat alles al een stuk makkelijker gaat.