Categories
Business

Hoe zorg ik ervoor dat gegevens veilig worden opgeslagen?

Veiligheid omtrent data gaat een steeds grotere rol spelen in de wereld. Denk maar bijvoorbeeld een de verschillende datalekken die de afgelopen tijd in het nieuws zijn geweest. Als er een datalek binnen je bedrijf plaatsvindt kan dit grote gevolgen hebben voor je organisatie. Je kan aansprakelijk gesteld worden door de verschillende partijen die last hebben van de datalek. Ook zullen andere bedrijven en potentiële klanten niet meer zo snel met je in zee gaan. Ze willen namens dat hun gegevens en andere data op een veilige manier worden opgeslagen. Omdat veel ondernemers niet weten hoe zij voor veilige gegevensbescherming kunnen zorgen zal ik dat in deze blog toelichten. Ik zal kijken welke methodes er zijn om problemen met datalekken te voorkomen.

Beveilig je interne server

Als je bedrijf op een interne server draait, zorg er dan voor dat je personeel hebt die ervoor zorgt dat de server goed beveiligd blijft. Er zijn veel aanvallen op interne servers van bedrijven van hackers, zorg er dus voor dat je server hackerproof blijft. Als je zelf niemand binnen je organisatie hebt die daar verstand van heeft zal je of iemand moeten aannemen die dit wel heeft of een organisatie vragen om hulp. Er zijn verschillende bedrijven gespecialiseerd in ICT beveiliging voor andere bedrijven. Zorg er ook voor dat je werknemers op een veilige manier gebruik maken van het ICT landschap binnen je bedrijf. Laat ze bijvoorbeeld geen dingen downloaden op de server om zo vervelende malware te verkomen.

Gebruik een cloud server

Als je zelf niet instaat bent om een interne server op een veilige manieren te gebruiken, kan het beter zijn om over te stappen op een cloud-based server. Deze server wordt door een derde partij onderhouden en hierdoor hoef jij je niet meer bezig te houden met de beveiliging van de server. Zorg er wel voor dat je een betrouwbare cloud server uitkiest, zodat er geen datalek plaatsvindt.

Data room

Als je gegevens of informatie met klanten wilt delen is het belangrijk dat dit op een vertrouwelijke manier gebeurd. Hiervoor kan je een virtual data room gebruiken. Dit is een dataroom die door een bedrijf wordt gerund die expert is op het gebied van databeveiliging. Zelf maak ik gebruik van de virtual data rooms van het bedrijf Virtual Vaults. Dit is één van de beste bedrijven als het over virtual data rooms gaat. Door gebruik te maken van een virtual data room zal er niet zomaar informatie op straat te komen liggen.