Categories
Reizen

Mountainbiken en wandelen in de Ardennen ons verslag

Afgelopen zomer wilden we een vakantie doen wat dichterbij huis. Afgelopen jaren zijn wij veelvuldig wezen reizen o.a. naar Peru, Zuid-Afrika en ook Japan. Veel reistijd. Na een tijdje ben je die 12+ uren vluchten ook wel een beetje zat. Wij gaan voornamelijk voor natuur en cultuur op vakantie. Nou ja, natuur heb je ook voldoende in Europa natuurlijk. Misschien wat minder spannend dan de bergen van Peru of de stranden van  Zuid-Afrika, maar ook ons eigen continent moeten we niet onderschatten.

Een aantal vrienden van ons van werk zijn laatst op vakantie geweest in de Ardennen. Zij hebben daar een paar weken wezen mountainbiken, hiken en ook wat grotten bezocht. We hebben de foto’s gezien op Facebook en waren onder de indruk van deze natuurpracht zo dichtbij huis. En dus gingen wij zoeken op het internet naar arrangementen omtrent MBT in de Belgische Ardennen. Al snel kwamen we uit op: https://campingardennen.nl/arrangementen/mtb/. Heerlijk dat alles al voor je geregeld is, eten hoef je niet aan te denken en overnachting is allemaal inbegrepen. Super makkelijk. En de prijzen waren zeer sociaal. Professionele mountainbikes hebben wij gehuurd, dus onze eigen fietsen konden we ook thuis in Nederland laten.

De accommodaties

Accommodaties gedurende de trip waren goed en schoon en fijn. Je wilt toch enige luxe hebben, tenminste wij wel, dus een lekkere warme douche na een dag vol MBT inspanningen dat is de fijnste douche die je maar kunt hebben kan ik je op het hart drukken.

Na de tochten hadden we wel wat spierpijn de eerlijkheid gebiedt te zeggen. Dus waren we op zoek naar iets wat minder inspannend. Dus daarna hebben we ons toegelegd op het wandelen. Beschreven hier: https://campingardennen.nl/arrangementen/wandelweekend-ardennen/. Ook het wandelen was helemaal verzorgd, helemaal geen omkijken meer voor ons. En opnieuw kozen we qua accommodatie voor de stacaravan. Want toch fijn om enige luxe te hebben na een dag gewandeld te hebben.

Al met al was het een geslaagde vakantie. Eten was ook heel lekker, die Belgen weten wel hoe Boergondisch leven eruit hoort te zien. De natuur was schitterend. Voelden ons echt heel ontspannen in de rust van de Ardennen. En dus geen twaalf uur durende vlucht, binnen een paar uur waren we er vanuit Utrecht in de Ardennen, dus de reistijd is geen enkel obstakel. Ik ben er vrij zeker van dat dit niet onze laatste Ardennen vakantie zal gaan zijn. Dus volgend jaar waarschijnlijk opnieuw.