Categories
Wonen

Huis verkopen in de zomer

De zomer is begonnen! Eindelijk begint de zon te schijnen en horen we de vogels weer fluiten. Dit is een teken dat de zomervakantie er weer aan komt. In deze periode wordt vaak getwijfeld of het verstandig is om een huis te verkopen. Wij geven je hier graag meer duidelijkheid over.

Geen concurrentie

Het is belangrijk om in je achterhoofd te houden dat een periode niet bepaalt of je je huis verkoopt ja of nee. De reden waarom men een nieuw huis koopt, is omdat het voor een redelijke prijs te koop staat. Alhoewel wel bekend is dat de huizenmarkt in juli en augustus redelijk instort. Mensen zijn druk met andere dingen. Denk hierbij aan de vakantie die in het vizier ligt. Dit heeft zowel te maken met de mensen die een huis willen kopen maar ook verkopen. Hierdoor is er veel minder concurrentie aanwezig. Want hoe dan ook, van de zomer word je vrolijk. En dit is een belangrijke factor als we het hebben over het uitvoeren van wilde plannen.

Omgeving

Je kan zeggen wat je wilt, maar de natuur is beeldschoon in de zomer. Bloemen en planten staan vol in bloei. De omgeving ziet er dan ook erg aantrekkelijk uit. Voornamelijk als je aan het water woont. Dan is de omgeving misschien wel bepalend. Laat dan ook alle mogelijkheden zien die je tuin te bieden heeft. Haal de tuinstoelen, banken en tafels tevoorschijn en verkoop je tuin. Want jouw plekje in de tuin is de beste die er is. Tevens wordt aangeraden om de tuin wel goed bij te houden. Denk aan mooi gemaaid gras en het verwijderen van onkruid.

Vakantie

In de zomer heeft ook de koper vakantie. Hierdoor hebben ze veel tijd om huizen te bezichtigen en om überhaupt op zoek te gaan naar hun droomhuis. Door de zeeën van tijd is een rondleiding snel gepland waardoor er snel knopen doorgehakt kunnen worden. Als we het hebben over rondleidingen is het een groot voordeel dat het veel langer licht is in de zomerperiode. Hierdoor kan je tot later op de avond bezichtigen plannen. Wil jij je huis verkopen en zo snel mogelijk rondleidingen plannen? Denk dan aan Makelaar Deventer.