Categories
Business

Incident management en kwaliteitsmanagement

Er gaat wel eens het een en ander mis bij organisaties of bedrijven. Waar nu precies de fout vandaan komt is vaak lastig te achterhalen. Vaak spelen er vele processen tegelijk af en is niet terug te leiden welke fout waar gemaakt is. Daar is echter een oplossing voor. Zowel de kwaliteit van het werk controleren als het terugvoeren van incidenten kan met software gedaan worden. Met incident management en kwaliteitsmanagement software worden organisaties naar een hoger niveau getild. Dit is niet alleen positief voor het management, maar ook voor het waarborgen van de tevredenheid van werknemers.

Incident management

Voornamelijk op het gebied van veiligheid is het belangrijk om een incident management systeem in te voeren. Je kunt bijvoorbeeld een meldsysteem inschakelen, waarbij mensen snel via een app een fout of een veiligheidskwestie kunnen melden. Na het melden kan er vervolgens gewerkt worden aan het oplossen van deze fouten. Daarna wordt de situatie geanalyseerd en wordt het proces verbeterd om de fout in het toekomst te voorkomen. Fouten en andere kwesties worden nu op de snelste manier opgelost. Met incident management optimaliseer je de werking en de veiligheid van je organisatie.

Kwaliteitsmanagement

Naast incident management software bestaat ook kwaliteitsmanagement software. De naam zegt het al, deze software waarborgt de kwaliteit van het werk. Met deze software kun je snel checken of jouw organisatie voldoet aan kwaliteits- en veiligheidsnormen, maar ook bepaalde richtlijnen, beleid en eventuele doelen die gesteld zijn. Je kun dus bepaalde doelen instellen en dan richt de software zich op die doelen. Je kunt de organisatorische processen met kwaliteitsmanagement software van A tot Z doorlichten om te kijken of het werk betrouwbaar is. Het is mogelijk zowel audits, checks, veiligheidsrondes en tevredenheidsonderzoeken uit te voeren.

Houd iedereen tevreden

De bovenstaande systemen zijn niet exclusief. Zo kun je bijvoorbeeld ook risico management software nemen. Dit is handig als je organisatie werkzaam is in een gevaarlijk vakgebied met bijvoorbeeld veel zware spullen. Belangrijk bij het installeren van dit soort systemen is dat je inziet wat voor knelpunten er zijn binnen je organisatie. Je maakt het met deze applicaties niet alleen makkelijker voor het management, ook je werknemers zijn meer tevreden. Ze voelen zich veiliger in de werkomgeving en kunnen het maximale uit zichzelf halen. Met deze software kun je ook met zijn allen milieubewuster te werk gaan, daar is het inmiddels tijd voor. Dus optimaliseer je bedrijfsvoering en werkzaamheden met software!