Categories
Lifestyle

Je kan nooit genoeg hobby’s hebben

Ik ben  zo’n persoon die zo veel mogelijk nieuwe dingen wil leren en op elk vrij moment wel bezig wil zijn. Daarom heb ik ook heel veel hobby’s die ik beoefen en uitvoer. Om te beginnen is sporten iets wat ik graag doe en wat bovenaan mijn lijst staat. Sporten is goed voor je lichaam en geest en tussen alle drukke agenda’s door geeft het even rust en ontspanning. Ik ben vaak weg en onderweg om bezig te zijn. Maar soms wil je ook wel thuis blijven en niet de deur uit hoeven. Om deze reden ben ik op zoek gegaan naar een hobby dat leuk is om te doen maar ondertussen ook ontspannen werkt. Je wilt immers niet dat naast al je werkzaamheden je hobby stress oplevert. Daarom ben ik op zoek gegaan naar cursussen om thuis te doen. Ik kwam uit op een tekencursus online en schilderen cursus. 

Tekencursus online 

De eerste cursus die ik ga volgen is een tekencursus online. Waarom heb ik hiervoor gekozen? Omdat dit gemakkelijk thuis uit te voeren is en je alle creativiteit kwijt kan. Tekenen werkt ook niet alleen ontspannen, maar het is ook nog eens goed voor ons brein. Het houdt je scherp en zorgt dat de conditie van de hersenen optimaal getraind worden en goed blijven werken. Denk hierbij aan hand-oog coördinatie of het onthouden van momenten of informatie. Ik start de tekencursus online met een beginnersniveau. Zelf had ik het idee dat ik niet kan tekenen, maar deze cursus leer jou op een andere manier kijken. Zelf iemand zoals ik die niet kan tekenen, zal het licht zien en kan toch wel iets moois op papier neer zetten. Deze basiscursus bestaat uit tien lessen van elk een kwartier. Het neemt dus ook niet uren van je tijd in beslag. 

schilderen cursus 

De volgende nieuwe hobby lijkt op de tekencursus, maar is eigenlijk ook weer totaal anders. Tekenen en schilderen zijn twee verschillende werelden. Je gebruikt bijvoorbeeld ander materiaal, gebruikt andere technieken en het resultaat is ook compleet anders. Maar er is een overeenkomst en dat is dat het beiden rustgevend en creatief is. Daarom koos ik er ook voor om te beginnen met een cursus schilderen. De cursus is voor zowel beginners als ervaren kunstenaars en je gaat aan de slag met olieverf. Deze cursus biedt drie lessen waar alle technieken worden besproken die het makkelijker maken om iets moois op het doek te zetten.  Ik ben voorlopig denk wel weer even zoet met alle hobby’s die ik aan mijn dagelijkse leven heb toegevoegd.