Categories
Wonen

Je thuis veilig voelen met mistbeveiliging

Na een inbraak of overval voelt “thuis” vaak ineens niet meer als een veilige plek waar je je kunt ontspannen. Dit is niet gek want je veilige omgeving is aangetast en naar de materiële schade is de kans erg groot dat je ook emotionele schade op loopt. Door mistgeneratoren aan te schaffen wordt de kans op inbraak aanzienlijk verkleind. Mistbeveiliging is tegenwoordig de best werkende oplossing om een inbraak af te remmen, te stoppen of te voorkomen. De inbreker wordt dusdanig overrompeld door de dikke mistlaag dat hij snel op de vlucht slaat of dusdanig gedesoriënteerd is dat de politie hem in de boeien kan slaan. 

Een effectief middel tegen inbraak 

Meestal duurt het even voordat hulpdiensten ter plaatse zijn, dit geeft inbrekers de tijd en ruimte om waardevolle spullen mee te nemen en te ontkomen. Het aanschaffen van een mistgenerator kan hierbij helpen om te zorgen dat alle waardevolle spullen op hun plek blijven. Een mistgenerator reageert namelijk in een fractie van een seconde als de sensor getriggerd wordt door een inbreker. Binnen enkele seconden na de trigger vult de gehele ruimte zich met een dikke witte mist. Dit schrikt de inbreker af en zorgt dat deze zich direct uit de voeten maakt. Hiermee is de kans op het worden ontnomen van waardevolle spullen aanzienlijk verkleind. 

Hoe wordt het mistalarm geactiveerd?

Een mistgenerator kan worden aangesloten op verschillende alarm systemen. Zodra een sensor in het huis getriggerd wordt gaat het sproeisysteem van het mistalarm af en wordt de volledige ruimte gevuld door een dichte mist. Zo staat het pand binnen enkele seconden blank van de mist en worden de hulpdiensten direct geïnformeerd. Hiernaast kunnen de mistgeneratoren met de hand bediend worden, zo wordt de mist uitstoot direct geactiveerd. 

Zodra de ruimte gevuld is met dichte mist kan de inbreker of overvaller geen handen voor ogen meer zien, mocht de inbreker dusdanig gedesoriënteerd zijn dat hij de uitweg niet meer terug kan vinden kan de politie hem direct in de boeien slaan. 

Voordelen van een mistalarm

Door het gebruik van mistbeveiliging weten inbrekers niet wat ze overkomen. Naast het beschermen van waardevolle spullen kan een mistgenerator ook gebruikt worden voor persoonsbeveiliging. Daarnaast maakt de mist geen schade aan alle spullen binnenshuis en is het volledig veilig in gebruik. Als laatste is een mistgenerator compact en makkelijk mee te nemen wanneer er een verhuizing mocht plaatsvinden.