Categories
Reizen

Kamperen en waar je aan moet denken

 

Nu het zomer is, willen de meesten van ons vakantie gaan vieren. Helaas hebben we nog steeds veel last van de coronapandemie. Maar niet getreurd: het is helemaal niet erg om een jaartje buitenland over te slaan. In Nederland valt ook een heleboel te beleven. En het kan ook een uitdaging zijn; als je normaal gesproken elk jaar de zomer in een all-inclusive resort in een warm oord doorbrengt, is het ook wel eens tijd voor iets nieuws. In Nederland kan je een leuke ervaring opdoen in een hotel, appartement, natuurhuisje, of: je gaat kamperen. 

Het voordeel van kamperen

Het leuke aan gaan kamperen is dat je even helemaal terug gaat naar de roots van het mens zijn. Je bent omringd door natuur en daardoor is het ook makkelijker om je daar thuis of mee verbonden te voelen. Het is ook een goede mogelijkheid om je echt even te verwijderen van het drukke leven, zeker als je in de stad woont. Je hebt veel minder afleiding en prikkels om je heen. Dat zorgt ervoor dat je echt tot rust kan komen. Neem ook in plaats van je laptop een boek mee. Het zal je verbazen hoe veel rust het geeft om niet continu de prikkels van een scherm te hebben. 

Prettig slapen

Kamperen kan heel leuk zijn, maar je moet het wel goed voorbereiden. Ten eerste moet je een tent hebben waar je met al je spullen in past. Belangrijk is in ieder geval dat je fijn kan slapen. Zorg er dus voor dat het slaapgedeelte in de tent goed opgezet wordt en dat je niet vanaf de binnenkant met een tas of met je lichaam tegen de buitentent drukt, want dan gaat de tent namelijk lekken, mocht het gaan regenen. Je kan slapen op kampeermatjes, maar als je dat niet comfortabel genoeg vindt, kan je ook een luchtbed kopen, bijvoorbeeld bij een LuchtbedshopBeste luchtbed van 2021: daar wil je wel een vakantie op doorbrengen, toch? 

Ook een tip is om de binnentent zo veel mogelijk dicht te houden, zodat er geen insecten in kunnen kruipen. 

Niet vergeten

Verder moet je vooral niet vergeten dat je op de meeste campings zelf moet koken, en dus ook zelf een gasstelletje, pannen, bestek en dergelijken moet meenemen. Daarnaast moet je ook een tafel en stoelen meenemen. Zo kan je een leuk keukentje bouwen naast je tent. Als je het echt goed wil doen, kan je daar zelfs een windscherm omheen zetten. Ook een jerrycan met een kraantje is niet verkeerd. Zo heb je altijd een voorraadje met water vlak naast je tent staan, en hoef je niet voor alles naar de gedeelde ruimtes op en neer.