Categories
Financieel Mode

Kleding kopen: zo betaal je nooit teveel

Nieuwe kleding kopen is voor sommigen een favoriete bezigheid terwijl anderen het liever zo lang mogelijk uitstellen. Waar de meesten het dan wel over eens zijn; we hebben graag de beste deal. In deze blog wil ik jullie daarom een paar tips geven om de beste prijs te vinden voor de kleding die je zou willen hebben.

Fysiek of online winkelen

Persoonlijk denk ik dat je om te beginnen beter online kunt winkelen voor kleding. Natuurlijk is het leuk om de winkelstraten door te struinen en soms kom je dan juist de goede deals tegen. Maar dan heb je wel het risico dat een kledingstuk er bijvoorbeeld niet in je maat is of dat je op impuls dingen gaat kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Wat ik soms doe is de winkels doorlopen en mocht ik iets tegenkomen, dan kijk ik of het kledingstuk ook online beschikbaar is. Soms hebben de online kledingwinkels dezelfde acties en je kunt even wat langer nadenken of je iets wel echt wilt kopen.

Beperk het aanbod

Het aanbod van online kleding is echter de laatste jaren enorm toegenomen. Soms is het aanbod zo overweldigend dat je eigenlijk niet meer weet waar je moet beginnen met zoeken. Wat ik daarom graag doe is vooraf bepalen wat ik precies zou willen hebben in een nieuwe outfit. Ik doe bijvoorbeeld inspiratie op door bepaalde kledingmerken of personen te volgen op sociale media. Wanneer ik dan iets leuks tegenkom maak ik een foto van de outfit en bewaar ik deze apart. Bij het online speuren ga ik dan gericht op zoek naar iets wat ik voorbij heb zien komen, of ik probeer een soortgelijke outfit bij elkaar te vinden. Dit zorgt er voor dat ik gericht kan zoeken naar de kleding die ik leuk vind en zo niet verdwaal in al het aanbod.

Prijzen vergelijken

Wanneer ik dan eenmaal weet wat ik wil hebben en de kledingstukken tegenkom die ik wil hebben, dan is het slim om te kijken bij een website waarbij je prijzen kunt vergelijken. Eén van mijn favoriete prijsvergelijking-websites is kledingkopen.nl. Via deze website kun je zoeken waar die ene jas of broek het voordeligst verkrijgbaar is. Zij zoeken namelijk online de winkels die een bepaald kledingstuk verkopen en zetten de prijzen overzichtelijk bij elkaar. Zo kun jij dus snel doorklikken naar de website met de beste deal.

Ze hebben een zeer ruim assortiment waardoor je zowel voor een Fendi shirt heren of voor een wat voordeliger Levis T shirt kunt zoeken. Ik heb op die manier in ieder geval al heel wat kunnen besparen op mijn aankopen en ik koop daadwerkelijk wat ik echt graag wil. Hopelijk heb jij ook wat aan deze tips!