Categories
Reizen

Kamperen: Wat heeft u allemaal nodig?

Aangezien we deze zomer niet op verre vakanties kunnen, zoeken veel mensen het dichter bij huis. Een goed alternatief, dichter bij huis, is om te gaan kamperen in Nederland of een van onze buurlanden. Als u dit nog nooit gedaan heeft, weet u misschien maar weinig van kamperen af. In deze blog help ik daarom een handje en vertel ik u wat u allemaal nodig heeft voor een kampeervakantie. 

Goede materialen

Als u gaat kamperen dan heeft u ten eerste natuurlijk een tent nodig, tenzij uin een camper of caravan gaat slapen. Als u slechts 1 of 2 nachten in een tent slaapt, dan maakt het niet heel veel uit als deze tent niet het beste van het beste is. Als u echter van plan bent om langer te gaan kamperen, dan zult u een tent van goede kwaliteit willen. Niks is namelijk vervelender dan een tent die gaat lekken als het hard regent. En u weet het natuurlijk nooit met het weer als u in de buurt van Nederland gaat kamperen. Zorg er dus voor dat u een tent aanschaft die goed tegen allerlei soorten weer bestemd is. Als u niet veel verstand heeft van tenten en kamperen, kunt u zich het best laten adviseren in de winkel. Zij zullen u precies kunnen vertellen welke tenten geschikt zijn voor welke soort kampeertrips. 

De juiste kleding

Zoals ik al zei, weet u nooit wat voor weer het gaat zijn als u in de buurt van Nederland gaat kamperen. Ook als u bijvoorbeeld naar Scandinavië gaat, een populaire kampeerbestemming, dan moet u rekenen op wisselvallig weer. Om deze reden is het belangrijk dat u genoeg geschikte kleding meeneemt. Neem kleding mee die je makkelijk over elkaar kunt dragen. Dan kunt u altijd een laagje extra aan- of uittrekken. Daarnaast is het van belang dat u een goede jas meeneemt die bestemd is tegen koud weer, regen en wind. Zelf neem ik naar kamperen altijd mijn parajumper jas mee. Deze parajumper winterjas is geschikt voor regen en wind en houdt me warm bij lage temperaturen. 

Comfortabele schoenen

Tot slot zult u op een kampeervakantie genoeg gaan wandelen. Vaak kampeer je in de buurt van natuurgebieden die geschikt zijn voor wandelingen en hikes. Daarom is het belangrijk dat je goede en comfortabele schoenen meeneemt waar je lekker op kunt lopen. Als je naar een bergachtig gebied gaat, is het verstandig om schoenen aan te schaffen die voor dit soort omgevingen geschikt zijn. Zo zul je geen last van je voeten krijgen tijdens lange bergwandelingen.