Categories
Wonen

Mooie kunststof kozijnen zorgen voor waardevermeerdering

De woningmarkt is momenteel volkomen hysterisch. Er staan ontzettend veel huizen te koop en er zijn heel veel mensen die op zoek zijn naar een ander huis. Wat zo'n jaar thuiswerken al met je doet! De huizenprijzen stijgen de pan uit en het lijkt bijna niet uit te maken wat de staat van een huis is, het wordt toch wel verkocht. Maar vergis je niet. Je kunt er nog steeds voor zorgen dat jouw huis eerder en voor een betere prijs gekocht wordt dan het huis verderop in de straat. Het verschil? Mooie kunststof kozijnen.

Waarom zijn kunststof kozijnen zo in trek?

Het lijkt de potentiële huizenkoper maar weinig uit te maken hoe een huis eruit ziet. Maar ook deze koper in spé gaat op een gegeven moment rekenen. En neemt dan, heel verstandig, alles mee dat vervangen moet worden. Kijk, dat de keuken niet je smaak is, dat kan gebeuren, en dat ze liever een andere vloer willen, dat is ook niet vreemd. Maar daar is allemaal geld voor nodig. En geld, dat blijft altijd een dingetje. Dus als jouw te koop staande huis al is voorzien van kunststof kozijnen, dan weet de aanstaande koper dat hij daar niet meer in hoeft te investeren.

Kozijnen doen veel voor het uiterlijk van je huis

Jaren geleden, tijdens mijn eerste huizenjacht, kwam ik in huizen terecht waar de wind door de huiskamer waaide. Niet omdat er een raam open stond, maar vanwege de houtrot in de kozijnen. Die rotte plekken waren ook van de buitenkant goed te zien. En dat zorgt er altijd voor dat je huis minder waard wordt. Een potentiële koper zal de houten kozijnen snel willen vervangen voor kunststof kozijnen en zal daarom een lager bod plaatsen. Nu zijn kunststof kozijnen tegenwoordig niet meer zo duur als vroeger, maar het blijft een flinke investering.

Ook belangrijk: de kleur

Met houten kozijnen is het gemakkelijk. Je schildert ze in een bepaalde kleur en als dat niet bevalt, dan schilder je ze de volgende keer in een andere kleur. Simpel. Bij kunststof kozijnen ligt dat net even anders. Hier kies je bij het bestellen een kleur en die blijft. Zelfs de rode kleuren blijven tegenwoordig mooi en zullen niet meer langzaamaan richting roze verkleuren. Het is dus belangrijk dat je in één keer de goede kleur bestelt. Voor je bestelt moet je nagaan of je iedere kleur mag kiezen of dat je, bijvoorbeeld vanwege een beschermd dorps- of stadsgezicht, gebonden bent aan een bepaalde kleur.