Categories
Financieel

Lease ook jouw eigen auto

Het leasen van een auto is iets dat steeds vaker gebeurt. Het heeft namelijk meerdere voordelen. Zo zal je elke maand weten wat je moet gaan betalen voor de auto. Wanneer je zelf een auto koopt kan het vaak een flink bedrag zijn dat je in één keer moet gaan uitgeven. Niet iedereen kan of wil dat doen. Daarom kan het voor die mensen aantrekkelijker zijn om te kiezen voor een leaseauto. Daarnaast is het in financieel opzicht ook nog eens een goede optie om te kiezen voor het leasen van de auto. Je weet van tevoren het vaste maandbedrag en in de meeste gevallen komen hier alleen nog de benzinekosten bovenop. Wanneer je een auto gekocht hebt zullen er een stuk meer kosten zijn die je hierbij kan gaan optellen. Zo zal de auto verzekerd moeten worden en tevens moet er wegenbelasting betaald worden. Onderhoud is ook een kostenpost van de auto dat men vaak onderschat. Door al deze kosten per jaar op te tellen zal het onder de eindstreep vaak handiger zijn om een auto te leasen. 

 

Soorten lease

Er zijn diverse soorten manieren waarop een auto geleaset kan worden. Occasion leasen is hierbij een zeer bekende optie. Zakelijk leasen, maar ook private leasen is mogelijk. Wanneer je zakelijk een auto wilt leasen is het noodzakelijk dat je een onderneming hebt of werkt bij een bedrijf die de auto kan gaan leasen via de zaak. In deze gevallen regelt de baas van jouw bedrijf dus uiteindelijk dat er voor jou een auto geregeld zal worden. Wanneer je liever privé een auto wilt leasen, is de private lease een goede optie. Toch is het bij beide opties nog steeds goed om te weten dat het meestal zal gaan om een vast maandbedrag dat er betaald zal moeten worden. Dit is het meest aantrekkelijke onderdeel van het leasen van een auto. Afhankelijk van de duur van het contract zal de auto geleaset worden. Zo kan er bijvoorbeeld gekozen worden voor een contract van twee jaar, maar vijf jaar is ook een optie. 

 

Online vergelijken 

Wanneer jij ook een auto wil leasen is het dus goed om eerst te bedenken voor welke soort van leasen je wilt gaan kiezen. Vervolgens kan je kijken naar de soort auto waarin je graag zou willen rijden. Hierbij zal het maandelijkse bedrag dat betaald zal moeten worden gaan verschillen. Wanneer je kiest voor de nieuwste Mercedes zal dit bedrag natuurlijk hoger zijn dan wanneer er gekozen wordt voor een Kia.