Categories
Nieuws

Voertuigen verkopen, hoe doe je dat?

Of je nu snel je sloopauto verkopen wilt of je motor snel verkopen wilt, in deze blog geven wij jou tips om jouw motor te verkopen. Maar deze tips kan je natuurlijk voor elk voertuig gebruiken!

 

Tip 1 beste tijd om je motorfiets te verkopen

Als het voorjaar aanbreekt, dan groeit de vraag naar motoren sterk. De kans dat je de beste prijs krijgt of het snelste de motor verkoopt is dan ook in de maanden maart, april, mei en juni. Een koper kan zo ook nog een ruim seizoen genieten van zijn nieuwe motor.

Het kan slim zijn de motor al in de winter te koop aan te bieden, dus januari – februari. Het aanbod van motoren is dan nog een stuk lager en je hebt minder concurrentie.

 

Tip 2 wat heb ik nodig bij de verkoop van mijn motor?

1. ZORG DAT DE MOTOR IN GOEDE STAAT VERKEERT ALS JE DEZE WILT VERKOPEN

Controleer alle functies en zorg dat de mankementen zijn verholpen. Verkoop je namelijk een motor met een klein mankement, dan is de prijs direct veel lager en verlies je vaak meer dan de kostprijs van de reparatie. 

Heb je een onderhoudsboekje of facturen van onderhoud? Pak deze erbij.

2. CONTROLEER OF JE BENODIGDE PAPIEREN VAN DE MOTOR HEBT

Je hebt het kentekenbewijs en de 9-cijferige tenaamstellingscode nodig. De tenaamstellingscode heb je in twee delen ontvangen. Deel 1 krijg je direct bij het overschrijven van de motor. Deel 2 stuurt RDW op tegelijk met het kentekenbewijs.

 

Tip 3 fotos maken voor de verkoop van mijn motor?

Foto's zijn héél belangrijk. Dat is bij het verkopen van een motor, maar ook bij het verhuren van een motor. Vandaar dat wij precies weten wat goede foto's zijn die potentiële kopers kunnen overtuigen. 

Heb je de foto’s gemaakt, bekijk deze dan op je computer. Je kunt ze eventueel bijsnijden zodat de motor nog beter in beeld komt. Gebruik voor de presentatie zoveel mogelijk foto’s. Als je op een advertentieplatform 20 foto’s mag plaatsen, gebruik die ruimte! Heeft de motor schade, dan moet je daar ook foto’s van laten zien. Als de koper de schade achteraf ontdekt is dat slecht voor je onderhandelingspositie. 

DO'S:

  1. Maak foto's van een schone motor
  2. Zet de motor voor een achtergrond waar deze mooi naar vorige komt..
  3. Alleen horizontale foto's. Iedere verkoopsite gebruikt namelijk horizontale foto's
  4. Minimaal 3 foto's waar de motor in zijn geheel opstaat. Hoe meer, hoe beter!
  5. Voeg een foto toe van de motor in een mooie omgeving of in de natuur. Iedere eigenaar heeft er wel een en het inspireert! Dus pak die foto

DONT'S:

  1. Jouw motor naast andere motoren fotografen. Dit leidt te veel af. Zet jouw motor centraal
  2. Verticale foto's 
  3. Foto's waar jij zelf op de motor zit. Die zijn niet geschikt voor de verkoop, maar voor Facebook
  4. Alleen maar close-ups. 2-3 close-ups zijn leuk, maar niet meer.

LICHT

Je beter fotograferen op een bewolkte dag dan op een zonnige dag. Als het erg zonnig is, wacht dan tot de zon iets lager staat, dit komt de kleur en reflecties ten goede. Als je in het volle zonlicht gaat fotograferen, dan kan je gebruik maken van een polarisatiefilter om hinderlijke schitteringen weg te filteren.