Categories
Financieel

Met deze kosten moet je rekening houden als je een auto gaat kopen

Wanneer je een eigen auto hebt, maak je hier veel kosten voor. Dat is iets wat iedereen je altijd vertelt wanneer je nog geen auto hebt. Toch denk je bij jezelf dat het allemaal wel mee zal vallen. In de praktijk zul je er toch achter gaan komen dat het veel geld kost om een auto te bezitten en te gebruiken. Er zijn veel verschillende dingen die je geld kunnen kosten waar niet door iedereen rekening mee wordt gehouden. Daarom is het van belang om enkel een auto te kopen als je zeker weet dat je dit soort kosten allemaal kunt betalen als de situatie zich voordoet. 

De apk-keuring

Het is in Nederland verplicht om je auto regelmatig te laten keuren. Er zijn verschillende soorten auto’s waardoor niet iedere auto even vaak naar de garage moet om zich te laten keuren, maar oudere auto’s moeten in principe jaarlijks gekeurd worden. Daarom is dit een kostenpost waar je zeker rekening mee moet houden wanneer je een auto gaat kopen. Natuurlijk is het erg belangrijk dat alle voertuigen die over de Nederlandse wegen rijden goed gekeurd moeten zijn, maar het is wel vervelend dat dit een hoop geld kan kosten. Het is daarom slim om een apk keuring bij Carprof te laten doen. Dit is in vergelijking met veel andere garagebedrijven een zeer goedkope garage die goede kwaliteit levert. 

De brandstof

Als je in een auto rijdt, moet je uiteraard betalen voor de brandstof die je in je wagen gooit. Daarom is het wel van belang dat je er rekening mee houdt dat dit je ontzettend veel geld kan kosten. Hoeveel dit precies zal zijn is afhankelijk van verschillende factoren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk dat je veel meer brandstof verbruikt dan gemiddeld doordat je in een auto rijdt die niet zuinig is en je vaak snel optrekt. Dit soort rijgedrag zorgt er namelijk voor dat je meer brandstof verbruikt waardoor het rijden zelf je dus ook meer geld zal kosten. 

De wegenbelasting

In Nederland is het verplicht om belasting te betalen als je een eigen auto hebt. Deze belasting wordt dan in principe gebruikt om de wegen te onderhouden zodat iedereen hier goed en veilig gebruik van kan maken. Op die manier zorgt de overheid ervoor dat de automobilisten zelf moeten betalen voor de slijtage van de weg. Dit is een eerlijk systeem, maar het is wel vervelend dat je hierdoor ieder kwartaal belasting moet betalen.