Categories
Tech

Een multitool hoort in je gereedschapskist

Nou ja, waarschijnlijk past de multitool niet in in je gereedschapskist, maar het idee is er. Een multitool is namelijk hartstikke handig. Het woord zegt het al, een multitool is een gereedschap dat voor meerdere doeleinden te gebruiken is. Zo kun je met één zo’n apparaat schuren en zagen, bijvoorbeeld. Je hebt dan altijd een fijne basis (die goed in jouw hand past) waar je verschillende onderdelen op kunt vast maken. Denk dan aan verschillende soorten schuurpapier in verschillende vormen, maar ook diverse zaagjes. Zo heb je het gereedschap dat je het meest nodig hebt altijd bij de hand. Een multitool is ideaal!

Schuren en zagen met één multitool

Als je loodgieter bent, dan komt het waarschijnlijk regelmatig voor dat je pvc-buizen moet afkorten. Daar heb je vast wel een zaag voor in je gereedschapskist liggen. Maar na het zagen zul je echt even moeten schuren, om gegil in de leidingen te voorkomen. Alle braampjes moeten goed verwijderd worden, ook om te zorgen dat je de verschillende onderdelen goed aan elkaar kunt lijmen. Een multitool is dan dé oplossing. Want met zo’n apparaat kun je de pvc-buis gemakkelijk zagen en daarna klik je een ander onderdeel op het apparaat waar je zeer precies mee kunt schuren. Dat gaat sneller en meer secuur dan met de hand.
Multitool

Een multitool is draadloos

Als loodgieter zul je het zeker herkennen: je werkt altijd op de meest onhandige locaties. Onder de grond, in een kruipruimte of op een vlierinkje. Geen stopcontact in de buurt en eigenlijk ook geen ruimte voor grote apparatuur. Een multitool is dan echt een uitkomst. Deze apparaten werken op een sterke accu en zijn zo compact dat ze overal te gebruiken zijn. Heb je meer licht nodig? Dan zit er vaak een lampje op het apparaat. Het enige waar je om moet denken is dat je de accu goed opgeladen hebt voor je aan een klus begint.

Een multitool bestel je online

Voor een multitool hoef je echt niet naar de winkel. Je bestelt dit apparaat, inclusief alle toebehoren, gewoon online. Dat is natuurlijk ideaal. Of het nou een Fein multitool of een Bosch multitool is, het apparaat wordt altijd geleverd in een stevige koffer die gewoon mee kan naar de klus. Je hoeft dan niet te slepen met je zware gereedschapskist en doordat je alles na gebruik weer netjes in de koffer doet, blijven je spullen langer heel. Gaat er toch een keer een onderdeel stuk of raakt er iets kwijt? Dan bestel je de losse onderdelen gemakkelijk bij.