Categories
Nieuws

Boot huren Amsterdam? Vink deze checklist af!

Een boot huren in Amsterdam is deze zomer één van de meest populaire uitjes. Dat is zo gek nog niet, een boot huren in Amsterdam is namelijk hartstikke gezellig, knus én origineel. Je kunt een boot huren in Amsterdam met een grote groep, of met z’n tweeën voor een romantisch vaartje. Onze hoofdstad wemelt van de boten en daardoor zijn de mogelijkheden onbeperkt. Heb jij zin in een onbezorgde dag over de Amsterdamse grachten? Lees in deze blog wat jij nodig hebt voor een heerlijke vaardag.

Boot huren Amsterdam: wat neem ik mee?

Wat neem je mee als je een boot huurt in Amsterdam? Je zwemspullen! Varen in Amsterdam is leuk, maar op een hete dag een duik nemen is ook heerlijk. Midden in de binnenstad in de kleine grachtjes raden we je niet aan om in het water te springen, maar richting Ouderkerk aan de Amstel heb je heerlijke plekken waar je heel fijn kunt zwemmen. Houd ook rekening met weersveranderingen zoals regen en kou, en vergeet dus absoluut niet een vest of trui mee te nemen. In de avond en zeker op het water kan de temperatuur flink dalen. Ook bescherm je je hierbij meteen voor de muggen op het water!

Wat voor eten neem je mee?

Eten is een belangrijk onderdeel als je een boot huurt in Amsterdam. Je kan hiermee namelijk heel groots uitpakken en er echt iets van maken. En daarnaast heb je ook eten nodig na een paar uur op een boot te hebben gezeten. Van tevoren kun je heerlijke hapjes klaarmaken zoals wrapjes met zalm, een goedgevulde salade, stokjes met verschillende soorten fruit, stokbrood met dipjes of een plankje met lekkere kazen en worstjes. Deze gerechtjes zijn makkelijk klaar te maken en iedereen vindt ze lekker! Een boot huren in Amsterdam wordt nóg leuker met het juiste voedsel aanwezig.

Waar kan ik een boot huren in Amsterdam?

Een boot huren in Amsterdam is heel simpel, er zijn namelijk ontzettend veel aanbieders. Je kunt het beste een paar maanden van te voren op internet zoeken naar ‘boot huren Amsterdam’ zodat je zeker weet dat jouw boot beschikbaar is op de gewenste datum. Ga je spontaan een boot huren? Rond de grachten van Amsterdam zijn er veel rederijen te vinden die boten verhuren. Ook is het mogelijk om langs een toeristenwinkel te gaan en daar informatie op te vragen over de mogelijkheden. In Amsterdam heb je ook de optie om een boot te huren die je helemaal zelf bestuurt.