Categories
Reizen

De culturele diepte in op stedentrip Valencia

Als je een vakantie aan het uitzoeken bent, moet je uit een overgroot aanbod een keuze maken. Dat kan best lastig zijn. Persoonlijk ben ik nooit zo goed in het maken van dat soort beslissingen. Samen met een paar vriendinnen besloot ik om toch op vakantie te gaan. Dit keer in de vorm van een stedentrip. We waren het allemaal eens dat we ten eerste naar een voor ons redelijk onbekende plek wilde gaan en dat we ten tweede de culturele diepte in wilde duiken. Uiteindelijk kwamen we uit op een stedentrip Valencia in het prachtige Spanje. Vandaag zal ik je van alles vertellen over mijn reiservaring tijdens de stedentrip in de Spaanse stad Valencia. Uiteraard zal ik een beetje de diepte in gaan hier op diepmagazine!

Turbulent verleden en prachtig heden

Ik zal gelijk figuurlijk in het diepe duiken door je het een en ander te vertellen over het turbulente verleden van Valencia. Deze Spaanse stad is gelokaliseerd in de gelijknamige provincie en ligt aan de Middellandse Zee. De locatie van Valencia heeft ertoe geleid dat het regelmatig een podium was voor allerlei internationale spelers. Door de eeuwen heen zijn er namelijk verschillende overheersers geweest die de regels opstelden voor Valencia. Dit merk je tijdens een stedentrip Valencia.

Mijn vriendinnen en ik maakten er een wedstrijd van om te kijken wie als eerste de meeste verschillende culturen kon identificeren. Dit lukte het beste bij de architectuur van diverse gebouwen. Een vriendin van mij ontdekte Moorse, Romeinse en Franse invloeden in één gebouw! Het turbulente verleden van deze Spaanse stad heeft met andere woorden gezorgd voor een werkelijk prachtig heden. Dat alleen al maakt een stedentrip Valencia erg interessant als je de culturele diepte in wil duiken.

Onvergetelijke momenten tijdens stedentrip Valencia

Het leuke van mijn stedentrip Valencia was dat ik met vriendinnen ben gegaan. De combinatie van overdag de culturele diepte in te duiken en ‘s nachts het uitgaansleven te ontdekken was geweldig. Hierdoor heb ik veel onvergetelijke moment overgehouden aan mijn stedentrip Valencia. Zo hebben we onze ogen uitgekeken bij het kasteel bovenop de witte bergen. Verder zal ik de bijzondere wandelingen door de tuinen van Turia altijd bij me dragen.

Kortom, als jij ook een onvergetelijke vakantie wilt met je vriendinnen dan raad ik echt een stedentrip Valencia aan. Het leuke aan zo’n stedentrip in Spanje of een ander Europees land is dat je het helemaal zelf kan invullen zoals je wilt. Ook wanneer je in je eentje erop uit wil gaan of met je partner een romantische citytrip wil doen, is zo’n stedentrip Valencia echt een goed idee.