Categories
Wonen

Slim bedacht: bevestig je televisie aan het plafond

Een TV plafondbeugel. Je zal er in eerste instantie misschien niet aan denken wanneer je uitzoekt hoe en waar je de televisie in huis gaat plaatsen. Toch is dit misschien wel een lang gezochte oplossing.

Een veilige keuze

Een TV plafondbeugel is eigenlijk een hele veilig optie om je televisie te plaatsen. Wanneer je rondrennende kinderen hebt, kan er wel eens wat fout gaan. De televisie op een meubel is wankel en kan best makkelijk vallen. Wanneer de TV is gemonteerd aan het plafond of de muur, zit hij helemaal vast. 

Meer kijkplezier

Ook zijn er allerlei leuke technische snufjes toegevoegd aan de beugels. Zo zijn er elektrische beugels die je op afstand kunt bedienen, zo kunnen je ze altijd richten op waar jij je bevindt in de ruimte. Hierdoor heb je altijd het beste geluid en kijkpositie. Er zijn zelfs beugels die onthouden waar je eerder hebt gezeten.

Je hebt vast wel eens gehad dat je direct zonlicht op je televisie hebt. Je ziet dan gelijk niets meer. Een bijkomend voordeel van een TV plafondbeugel die je kan draaien is dan ook dat je kan voorkomen dat direct licht op je televisie staat.

Je kan verder een ontwerp kiezen dat past bij jouw interieur. Je kan er voor kiezen geen TV meubel meer te gebruiken en de TV helemaal te laten ‘zweven’. Ruimtebesparend dus! En je kan hem verstellen en vastzetten op de gewenste hoogte. Het oogt in ieder geval alsof er over nagedacht is.

De oplossing voor de zolder

Heb je een zolder met een schuin plafond? Hier is een plafondbeugel de perfecte oplossing. Je hoeft zo je televisie niet op een verhoogd tv-meubel te plaatsen maar kan de ruimte volledig benutten doordat de televisie middels de beugel bevestigd kan worden aan het plafond. Je kan zelf bepalen wat de beste hoogte is en de TV draaien, kantelen of roteren, zo kun je altijd de televisie goed richten.

Wat kost een TV plafondbeugel?

Je hebt al een TV plafondbeugel vanaf 50 euro. Hoe meer mogelijkheden je wilt met de plafondbeugel, hoe duurder deze natuurlijk zal zijn. Een bekende naam onder de TV plafondbeugels is Vogel’s. Deze TV plafondbeugels zijn vooral bekend om hun hoge kwaliteit en de levenslange garantie die je bij de meeste producten krijgt. Dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid! Let er wel op dat je een TV plafondbeugel kiest die het gewicht van de televisie kan dragen en dat de afmetingen kloppen.