Categories
Wonen

Zelf een nieuwe tuin aanleggen doe je zo

De mensen die het geluk hebben over een tuin te beschikken weten soms niet zo goed wat ze willen met hun tuin. Als je een nieuw huis koopt zal eerst de binnenkant worden opgeknapt naar je voorkeuren. Na al die verbouwingen heb je geen zin meer om de tuin ook nog op te knappen. Dit wordt dan ook vaak aan de kant geschoven, maar het is heel erg zonde om niks met je tuin te doen. Een tuin kan namelijk op veel verschillende manieren gebruikt worden, hierdoor is er voor iedereen wel een ontwerp van een tuin die bij diegene past. In deze blog zal ik het hebben over het proces dat hoort bij het aanleggen van een nieuwe tuin.

Ontwerpen

Voordat je weet welke tuin je wilt aanleggen zal je eerst een tuin moeten ontwerpen. Je kunt dit laten doen door een duur architectenbureau, maar je kan het ook heel eenvoudig zelf doen. Kijk voor inspiratie is online naar verschillende tuinen, ook kun je een abonnement nemen op een tuinblad. Buiten dat dit helpt met inspiratie zijn er ook talloze tips te vinden om een prachtige tuin te krijgen.

Plannen

Nadat je het ontwerp af hebt is het belangrijk om een planning te maken wat betreft de aanleg van de tuin. Als je bijvoorbeeld een gazon wilt aanleggen moet je er rekening mee houden dat je gras in een bepaalde periode in het jaar moet zaaien. Ditzelfde geldt voor bepaalde bloemen en planten. Ook helpt het maken van een planning bij het doen van de verbouwing. Anders wordt het wellicht weer aan de kant geschoven.

Aanleggen

Nu alles is voorbereid zal de tuin daadwerkelijk moeten worden aangelegd. Je zult moeten overwegen of je zelf instaat bent om al het werk te doen of je hier iemand voor moet inhuren. Soms is het bijvoorbeeld zo dat je een gedeelte van het werk zelf kan doen, maar er altijd een paar zaken zijn waar je geen verstand van hebt. Het is dan belangrijk om een goed bedrijf te vinden dat gespecialiseerd is in het aanleggen en verbouwen van tuinen.

Onderhoud

Als je tuin er eenmaal staat ben je nog niet klaar. Je wilt dat je tuin er mooi blijft uitzien en dan zal je toch echt je tuin moeten onderhouden. Als je bijvoorbeeld een gazon aanlegt is het van belang om er ook gelijk een grasmaaier aan te schaffen. Als je zelf geen zin hebt om het gras te maaien kan je ook een robotmaaier kopen.