Categories
Business

Snel een nieuw slot nodig? Zo werkt het!

Inbrekers gebruiken veel geweld om woningen binnen te dringen. Dit moet ook wel, omdat sloten steeds steviger zijn! Het door inbrekers gebruikte geweld kan ertoe leiden, dat het slot op de deur beschadigd raakt. Snel een nieuw slot plaatsen doe je door een slotenmaker in te schakelen. Een spoed slotenservice inschakelen is hierbij de beste optie. Veel bedrijven werken tegenwoordig met een dergelijke spoedservice. De spoedservice is 24 uur per dag en 7 dagen per week te bereiken voor ondersteuning bij problemen met de sloten op ramen en deuren. In dit artikel lees je meer over de hulp die een spoedservice van de slotenmaker bij jou in de buurt kan bieden na onder meer een inbraak. 

 

Inschakelen van een spoedservice buiten kantoortijden 

Buiten kantoortijden zijn veel slotenmakers niet meer bereikbaar. Dat geldt niet voor slotenmakers met een spoedservice. Deze bereik je de hele dag door en gedurende de volledige week. Handig, want het herstellen van een slot kan doorgaans niet wachten tot een volgende werkdag. Een spoedslotenmaker zal altijd eerst proberen om een beschadigd slot te herstellen. Soms is het vervangen van je kapotte slot helemaal niet nodig, waarmee je bespaart op de kosten! Mocht het herstellen van een slot niet mogelijk blijken te zijn, dan zal de slotenmaker het kapotte slot voor je vervangen. 

 

Advies bij het plaatsen van een nieuw slot 

Zeker na een inbraak zal je niet direct voor ogen hebben, welk slot het meest geschikt is voor je deur. Een professionele slotenmaker kan je adviseren over sloten die een goede weerstand bieden aan inbrekers. Vaak wordt aangeraden om voor een slot met een SKG-keurmerk te kiezen. Het SKG is een stichting, die sloten controleert op de weerstand die zij bieden aan inbrekers. Vervolgens wordt een rating van één tot en met drie sterren aan deze sloten gegeven. 

 

Tip: kijk na het plaatsen van een nieuw slot eens of je in aanmerking komt voor het PKVW. Dit Politie Keurmerk Veilig Wonen zorgt niet alleen voor een veilige woning. Ook profiteer je mogelijk van een korting op de premie van je inboedelverzekering. Op de website van het PKVW vind je aan welke eisen je moet voldoen. 

 

Slot vervangen bij andere soorten schade

Niet alleen na een inbraak kan het vervangen van een slot noodzakelijk zijn. Ook in andere situaties wens je mogelijk hulp van een slotenmaker. Denk bijvoorbeeld aan een situatie waarbij de sleutel in het slot is afgebroken. Het deel van de sleutel wat in het slot is achtergebleven is vaak lastig zelf te verwijderen. Probeer je dit toch, dan loop je het risico op schade aan het slot. In het ergste geval zal je het slot vervolgens door een slotenmaker moeten laten vervangen. 

 

Een slot vervangen is ook het overwegen waard, wanneer de sloten al relatief oud zijn. Mogelijk bieden de sloten niet langer voldoende weerstand om een inbraak te kunnen voorkomen. Laat een slotenmaker naar je sloten kijken, om te bepalen of deze vervangen moeten worden.