Categories
Tech

Solar vs. portable powerbank, wat zijn de verschillen?

Wellicht heeft u nog nooit van beiden gehoord, of van een van de twee. Dan is dit artikel perfect voor u! In dit artikel ga ik u meer vertellen over Solar powerbank en portable powerbank en wat de verschillen tussen twee zijn. Daarnaast vertel ik ook nog wat handig is om rekening mee te houden op het moment dat u uw apparaat meerdere keren wilt opladen of veel apparaten tegelijk wilt opladen met dezelfde powerbank. Lees daarom gerust verder!

Portable powerbank, wat is dat?

Dit is eigenlijk een gewone powerbank. Het is een batterij die stroom vast kan houden, en op het moment dat u als gebruiker die nodig heeft wordt deze stroom overgezet naar de batterij van uw apparaat. Het is dus gewoon een externe batterij. Sommige zijn geschikt voor elk apparaat om op te laden, zoals een laptop, tablet of smartwatch maar andere zijn weer alleen geschikt voor bijvoorbeeld telefoons. Sommige zijn geschikt om meerdere apparaten tegelijk op te laden, andere weer niet. Bekijk dus goed wat uw wensen en behoeftes zijn op dit gebied en maak dan een goede keuze!

Solar powerbank

Dit is eigenlijk hetzelfde als een portable powerbank alleen dan zit er een essentieel verschil in. De portable moet je opladen via netstroom, of te wel een stekker in het stopcontact stoppen en de laadkabel in de powerbank terwijl een Solar powerbank dit niet hoeft. Deze kan op worden geladen via zonne-energie. Dit is bijvoorbeeld heel goed geschikt voor vakanties of festivals waar u geen toegang hebt tot stopcontacten.

U kunt de powerbank met genoeg licht opladen en dan wanneer u slaapt uw apparaten via (gratis) zonne-energie opladen. De snelheid van het opladen van de powerbank is afhankelijk van de zonlicht en de zonnepanelen die aanwezig zijn in de powerbank. Het verschil tussen de twee is dus dat bij een Solar powerbank de mogelijkheid hebt om op te laden zonder hem aan het stroom te moeten laden. Dit kan via zonne-energie. Ook bij deze powerbank geldt, bekijk de verschillende soorten en maten die er beschikbaar zijn. Ga bij uzelf na wat een powerbank maximaal mag kosten en bekijk dan wat bij uw wensen het beste past.

Op het moment dat u graag meerdere keren uw apparaat wilt opladen, moet u kiezen voor een powerbank waar u een hoge capaciteit krijgt. In andere woorden, kies een powerbank met een mah-waarde die er hoog is. Wat inhoudt dat de powerbank langer stroom kan leveren aan uw apparaten.

Bent u op zoek naar een goede portable of Solar powerbank? Bekijk gerust de mogelijkheden op onze website en bij eventuele vragen en/of opmerkingen kunt u contact met ons opnemen of het contactformulier invullen. Wij zullen dan zo snel als mogelijk u terug contacteren.