Categories
Lifestyle

DJ boeken: tips voor het uitzoeken

Muziek maakt het feestje. Naast de versnaperingen en de mensen natuurlijk. Als je nou je eigen feest geeft, ben je misschien aan het kijken naar een DJ boeken. Misschien heb je dit al eerder gedaan, maar als dit nieuw is voor je heb ik een aantal tips. Hieronder vind je deze tips bij het uitzoeken van een DJ boeken. Waar let je zoal op?

Het soort muziek

Dit is de meest voor de hand liggende tip, maar het is toch belangrijk om erbij stil te staan. Je moet namelijk een DJ boeken die aansluit op de muziekstijl die jij graag wilt horen. Niet alle DJ’s draaien top 40 muziek, sommige specialiseren zich bijvoorbeeld in elektronische muziek en andere in reggaeton. Wat wil jij graag horen, en wat willen je feestbezoekers graag horen? Heb je bijvoorbeeld alleen jonge bezoekers of bezoekers van alle leeftijden? Denk hier goed over na voordat je overgaat op een DJ boeken.

Apparatuur en vervoer

Sommige DJ’s hebben hun eigen apparatuur (waar ze heel trots op zijn). Deze dure spullen zoals draaitafels nemen ze dan zelf mee, en jij hoeft je er niet over te bekommeren. Echter kan het misschien soms goedkoper te zijn om een DJ te boeken die geen eigen apparatuur heeft. Dan huur je de apparatuur er los bij. Dat kan op verzoek van de DJ of je huurt zelf wat en dat accepteren ze dan. Wel is een DJ boeken handiger als ze al apparatuur hebben, want dan is alles uit je handen genomen. Let erop dat wanneer je een DJ boekt die vinyl draait, je ook meer reiskosten zult betalen omdat vinyl best een gedoe is om mee te nemen. De reiskosten komen sowieso voor jouw rekening, dus een DJ boeken die redelijk in de buurt zit is wijs. Denk ook aan wat voor boxen je op je feest wil en of je visuals wil of alleen muziek.

Andere belangrijke zaken voor een DJ boeken

Een andere vraag die jezelf zult moeten gaan stellen, is hoe lang moet het optreden duren? Sommige Dj’s zijn het gewend om de hele avond een feest te verzorgen, en andere DJ’s draaien maar sets van een uur. De prijs is dan hier ook van afhankelijk. En natuurlijk hangt de prijs af van de populariteit van de DJ. Een DJ boeken met een bekende naam zal goed in de smaak vallen bij je publiek, maar dit verhoogt ook de prijs. De uiteindelijke beslissing ligt bij jou.