Categories
Wonen

De chique stortdouche

De afgelopen jaren is de badkamer steeds meer een ruimte geworden voor ontspanning. Waar we voorheen een praktische douche hadden en een wastafel om je enkel klaar te maken voor de dag, is de badkamer nu gevuld met ontspanningselementen. Een badkamer wordt tegenwoordig als een mini-spa gezien, gevuld met kaarsjes, wierook en ontspannen verlichting. Hiermee bestaat ook een behoorlijk aanbod aan baden en douches. De meest geliefde soort douche tegenwoordig is de stortdouche. De stortdouche doet een ieder direct denken aan een sauna of een chique hotel en heeft dan ook met recht een chique status.

Voordelen van de stortdouche

Een stortdouche wordt over het algemeen als fijn ervaren. Het water wordt gelijkmatig verdeeld en het voelt eigenlijk als een warme plensbui die uit de hemel komt. Voor badkamers waar het over het algemeen redelijk koud is, is de stortdouche perfect. In tegenstelling tot de normale douchekop, waar de waterstraal vaak maar een deel van het lichaam raakt, voel je de warmte door de stortdouche over jouw gehele lichaam.

Het water van de stortdouche valt van boven recht naar beneden. Voor kleinere doucheruimtes of de inloopdouche is een dergelijke douchekop dus eigenlijk perfect. Met de normale douchekop schiet het water één richting in vooruit. Bij de stortdouche valt het water gelijk richting de douchegoot, waardoor er geen water door de badkamer kan schieten.

Het grootste voordeel is ook gelijk het meest obvious voordeel: het ziet er prachtig uit. Een stortdouche wordt nou eenmaal geassocieerd met luxe en kan jouw badkamer een stukje chiquer laten lijken. Bovendien past deze douche bij iedere stijl. Mijn persoonlijke voorkeur ligt bij een moderne badkamer of een “groene” badkamer. Omdat een stortdouche strak en chique is, past het perfect in een donkere, moderne badkamer. Ook bij een badkamer gevuld met planten en witte strakke tegels, staat deze douche prachtig. Het geeft je het idee alsof je onder een buitendouche staat op het strand op Bali.

Nadelen

Een van de meest obvious nadelen zou zijn dat de douche prijzig is, maar niets is minder waar. Een aantal jaar geleden was de stortdouche zeldzaam en daarmee prijzig, maar inmiddels is het aanbod dusdanig breed dat voor ieder budget een dergelijke douche te vinden is.

Een nadeel is wel dat niet ieder huishouden een dergelijke douche kan installeren. Om de douche te kunnen installeren en te laten werken is een bepaalde waterdruk vereist. Ook is een ander nadeel, hoewel dat niet voor alle stortdouches geldt, dat ze niet heel zuinig zijn. De meesten verbruiken meer water dan de normale douchekop en dat is niet heel goed voor het milieu óf jouw bankrekening.