Categories
Lifestyle

Blended learning en e-learning: nieuwe educatievormen

Onderwijs maakt een verandering door. Waar eerst alleen maar met de neus in de boeken werd gezeten, kun je nu ook leren vanaf schermen en online les volgen. Ook zijn combinaties mogelijk tussen online en offline, dat heet blended learning. Ook oude leervormen worden weer in een nieuw jasje gestoken. In deze blog vind je de verschillende mogelijkheden die de nieuwe educatievormen met zich mee brengen. Ook worden de voordelen en nadelen van deze leervormen in kaart gebracht. Als je op zoek bent naar een leermethode voor bijvoorbeeld bedrijven zijn deze educatiemethoden ook zeer interessant.

E-learning

E-learning staat voor online leren. Het grote voordeel hiervan is dat je altijd en overal kunt leren, zolang je maar een laptop, tablet, of zelfs smartphone bij je hebt. Meestal voer je e-learning oplossingen alleen uit, dus het is uitermate geschikt voor mensen die het liefst alleen leren en werken. Je kunt tegenwoordig hele opleidingen online volgen. Sommige mensen zweren echter bij de kracht van het samen leren, zoals een stukje discussievoering om de stof beter binnen te laten komen. Dat is een stukje dat bij e-learning mist. Daarom is het misschien beter om een combinatie te maken tussen e-learning oplossingen en offline: blended learning.

Blended learning

Blended learning is zoals de naam al zegt een combinatie van online en offline leren. Op deze manier heb je de meest dynamische leeromgeving en pik je de meeste informatie op. Bij blended learning heb je soms les in een klas, en de andere keer leer je thuis op je tablet. Het houdt je scherp, omdat er veel afwisseling is. Bij alleen offline leren kun je in een sleur komen, en bij alleen online leren ben je alleen. Dit is de ideale combinatie van beiden. Prikkelend en interessant. Deze leermethode is aangepast aan waar mensen behoefte aan hebben. Blended learning is de toekomst.

Andere vormen van learning

Er zijn nog vele andere vormen van learning. Zo heb je bijvoorbeeld social learning. Hiermee leer je door interactie met anderen. Je komt tot bepaalde kennis door samen te discussiƫren over onderwerpen. Tegenwoordig is deze vorm van leren weer in de aandacht gekomen door social media. Naast social learning is er nu ook gamification. Dat is het interessant maken van leren door dingen in een spelvorm te stoppen. Dit heet ook wel serious gaming. Serious gaming is ideaal voor het oefenen en herhalen