Categories
Wonen

Kies een stukadoor voor binnen als je huis kapot is

Een stukadoor voor binnen kan heel handig zijn als je je onverkoopbare huis probeert te verkopen. Het is een makkelijke manier om je huis in een mum van tijd veel professioneler en netter te doen ogen. Hoe het in z’n werking gaat, wat het kost, en wat je voordeel is? Lees het in deze blog.

Wat is een stukadoor voor binnen?

Een stukadoor voor binnen is iemand die gespecialiseerd is in het egaliseren van je muren in huis. De meeste huizen hebben veel gaten in de muur doordat er schilderijen of plankjes zijn opgehangen. Als je aan het verhuizen bent haal je al die schilderijen en plankjes van de muren af omdat je ze mee wil nemen. Alles is kaal, en de gaten vallen nu wel heel erg op. Het ziet er niet netjes uit als potentiële kopers je huis komen bezichtigen, en het ziet er zó uit. Een stukadoor voor binnen zorgt ervoor dat de gaten zijn gedicht en de muren netjes zijn afgewerkt.

Een stukadoor voor binnen: niet heel duur?

Je kunt de gaten in je muren natuurlijk ook zelf proberen te dichten. Bij de Praxis, Gamma, Kwantum (of welke doe-het-zelf-zaak dan ook) verkopen ze muurvuller. Hiermee kun je de gaten dichten en afstrijken met een plamuurmes. Echter, dit wordt natuurlijk niet zo mooi als een stukadoor dat zou doen. Hij is gespecialiseerd op de gebied, dus als je het goed wil doen huur je een stukadoor voor binnen in. Specialiteit komt met een prijskaartje. Dat is geheel afhankelijk van het huis waar je in woont, en hoeveel oppervlakte de stukadoor voor binnen moet verzorgen. Je kunt makkelijk online offertes opvragen. Het antwoord van de prijs heb je dan vaak binnen 24 uur. Je hoeft niet bang te zijn voor vervelende verkooppraatjes achteraf (want dat is natuurlijk waar iedereen altijd bang voor is), want de stukadoor voor binnen heeft meer dan genoeg werk!

Het voordeel van een stukadoor voor binnen

Je wil je huis verkopen. Al je spullen zijn al de deur uit, en het enige wat nu bij een bezichtiging opvalt zijn die lelijke gaten in de muren. Het ziet er onverzorgd en uitgewoond uit. Een stukadoor voor binnen kan je huis weer als nieuw doen lijken. Fris, fruitig, strak, wit en transparant. Dat is wat mensen in hun nieuwe (droom)woning willen zien. De prijs van je te verkopen huis schiet daarmee omhoog. Ineens wil iedereen in jouw oude stulpje wonen. Een stukadoor mag misschien wat kosten, maar je haalt het er direct weer uit!