Categories
Lifestyle

Een tent huren voor een perfect feest

Met de terugkeer van de zon, worden de dagen ook weer warmer. Een mooi moment om een leuk lente of zomerfeest voor te bereiden. Een tent huren is een goede optie, want in ons koude kikkerlandje kan het altijd nog regenen. Een mooie partytent is een goede oplossing daarvoor. Zo kan je bijvoorbeeld barbecuen en blijven je gasten droog als het regent.

Partytent voor een goed feest

Bij een tent huren moet je je wel eerst afvragen naar wat voor soort tent je naar op zoek bent. Wat voor soort feest wil je geven bijvoorbeeld? Hoeveel gasten komen er? Je hebt allerlei soorten tenten in allerlei soorten en maten. ik help je op weg met je keuze.

Een partytent komt in allerlei soorten en maten. Je kan er verlichting in hangen en het zorgt voor goede beschutting tegen kou en regen. Je rekent ongeveer 1 vierkante meter per gast als de gasten gaan staan.

Zo heb je ook een pagodetent. Dat lijkt wel op de ingang van de Efteling. Het is een supermooie en stijlvolle tent, dus als je wat groter wil uitpakken, dan is dit een goede optie. Een pagodetent is moeilijker opzetten dan een partytent, maar het verhuurbedrijf wil dat vaak voor je doen tegen een kleine meerprijs. Zo is een tent huren toch niet erg moeilijk.

Een tent huren is niet moeilijk

Een tent huren hoeft dus niet moeilijk te zijn. De verhuurbedrijven helpen je bij je aankoop en vaak dus ook bij het opzetten. Als je zelf handig bent kan je het met een paar vrienden doen. Prijzen gaan vaak per afmeting, dus je moet goed kijken hoeveel ruimte je hebt. Geef je je feest in je tuin of ergens op een veldje? Dit zijn allemaal dingen waar je rekening bij moet houden met een tent huren.

Als je wat minder handig bent

Als je wat minder handig bent, kan je ook een opblaasbare tent huren. Ze zien er ontzettend leuk uit met hun vele kleuren en zijn heel makkelijk opgezet. Je hoeft hem natuurlijk niet zelf op te blazen. Dit gebeurt met een compressor. Ook deze tenten komen in verschillende vormen en maten, dus wederom is het handig dat je eerst goed in kaart brengt wat je nodig hebt.

De volgende vragen helpen je de dingen op een rijtje te zetten bij een tent huren:

  • Wat voor soort feest ga je geven?
  • Hoeveel gasten komen er?
  • Wat voor soort terrein komt de tent op te staan?
  • Hoe handig ben je zelf met het op en afbouwen?

Met deze vragen kom je een heel eind en kan je de juiste tent huren. Ik wens je veel succes en veel feestplezier.