Categories
Nieuws

Kun je Diclofenac zonder recept kopen?

Diclofenac is een sterke pijnstiller. Dit is onder een aantal merknamen te verkrijgen. Er wordt zelfs door sommige fabrikanten reclame voor gemaakt. Toch is de vraag die sommige mensen zich stellen: kun je Diclofenac zonder recept kopen? Hierop is niet een volledig eenduidig antwoord te geven, want dit hangt namelijk van een aantal zaken af. In sommige gevallen kan dit wel, maar in andere gevallen is het niet mogelijk. Gelukkig is er altijd een weg. Lees hieronder meer.

Wanneer kun je Diclofenac zonder recept kopen?

In de eerste plaats is het belangrijk om te weten dat het middel in verschillende doses te krijgen is. Dus wanneer je wilt weten of Diclofenac zonder recept kopen mogelijk is, dan hangt dit onder andere af van de hoeveelheid die je wilt hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld verpakkingen met kleine tabletten van 12,5 milligram. Deze zijn zonder recept te koop bij drogisterij en apotheek. Wanneer je dus gemakkelijk Diclofenac wilt hebben, dan is dit misschien wel de gemakkelijkste weg.

Wanneer niet?

Er zijn ook vormen van Diclofenac die zonder recept moeilijker te kopen zijn. Het is namelijk ook zo dat het middel in grotere dosis te krijgen is. Het gaat dan om tabletten van 25 milligram. Deze zijn alleen in de apotheek verkrijgbaar. Hoewel er op zich geen recept nodig is voor dit middel, is het wel zo dat dit niet zonder meer wordt meegegeven. Het is namelijk verplicht voor apotheken om na te gaan of je dit middel wel mag gebruiken. Je kunt tegenwoordig ook in deze dosering online Diclofenac kopen.

Bijwerkingen

Wil je Diclofenac zonder recept kopen? Lees je dan wel altijd goed in. Het is namelijk zo, dat er een aantal bijwerkingen bij kan komen kijken. Dit kan in sommige gevallen voor gezondheidsproblemen zorgen. Dit is het tegenovergestelde van wat eigenlijk beoogd wordt. Dit kan zelfs voor sommige groepen gevaarlijk zijn. Ga daarom altijd na of het geen probleem is om de sterkere tabletten te gebruiken. Dit kan veel problemen voorkomen. Lees altijd de bijsluiter goed door voordat je begint met een medicijn, en lees ook veel informatie voordat je overgaat tot een medicijn kopen.