Categories
Reizen

Tien redenen waarom je naar Luxemburg moet

Over Spanje of Italië kun je genoeg tips vinden als je overweegt om ernaartoe op vakantie te gaan. Het is hoog tijd om wat aandacht te geven aan minder bekende gebieden. Om een onbekend stukje vakantieland te ontdekken hoef je niet ver weg te gaan. Tussen België en Duitsland ingeklemd, ligt een piepklein stukje land, genaamd Luxemburg. De meeste mensen rijden er snel doorheen, onderweg naar hun vakantiebestemming. Waarom zou een camping Luxemburg niet een keer de eindbestemming moeten zijn? Hier zijn tien reden om je volgende vakantie naar Luxemburg te boeken:

Tien tips

  1. Het historische deel van hoofdstad Luxemburg (de oude stad) staat op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
  2. Als je in Luxemburg bent, moet je de Bockkazematten gaan bekijken. Dit is een ondergronds netwerk van tunnels en is maar liefst 21 kilometer lang!
  3. Luxemburg telt 75 kastelen, waarvan kasteel Bourscheid de grootste is (en ontzettend mooi).
  4. Wijnliefhebbers hoeven niet naar Frankrijk om aan hun trekken te komen. De Moeselvallei in Luxemburg is zeer bekend om haar wijnen. Denk hierbij aan de Riesling, Pinot Noit, Pinot Blanc, Elbling en Chardonnay.
  5. Een andere specialiteit van Luxemburg is Crémand de Luxembourg, een bruisende wijn. Vindt de rest van de wereld dat ook lekker? Nou, de wijn heeft in 2015 22 gouden medailles gewonnen tijdens een jaarlijkse prijsuitreiking voor Crémant wijnen. Dus hij zal wel in de smaak zijn gevallen!
  6. Qua eten zijn ze in Luxemburg dol op Bouneshclupp, oftewel bonensoep. Ook Gromperekichelhcher (pannenkoeken met aardappel) en Rendfleeschbritt (rundvleessoep) staan op zo’n beetje elk menu.
  7. Luxemburg is één van de veiligste landen ter wereld, zo blijkt uit onderzoek van de UN.
  8. Het is niet alleen één van de veiligste, maar ook één van de kleinste landen ter wereld. Misschien is het daarom om goed te verklaren waarom het er zo veilig is. Zo’n klein land is makkelijk te overzien. Het is zelfs kleiner dan Rhode Island in de Verenigde Staten!
  9. Het land telt ruim 600 kilometer aan fietspaden en 700 kilometer aan mountainbikepaden. Nederlanders kunnen dus gerust hun tweewieler in de achterbak gooien en meenemen op vakantie.
  10. Luxemburg is het enige Groothertogdom ter wereld.

Niets voor jou?

Ben je na deze tien goede redenen niet overtuigd? Misschien is het dan tijd om het roer radicaal om te gooien. Je zou kunnen overwegen of je bijvoorbeeld wilt reizen naar Namibie. Dan doorbreek je pas écht de sleur. Daar zul je geen kastelen en fietsroutes tegenkomen, maar prachtige uitgestrekte woestijnen en wilde dieren.