Categories
Business

Tips om je kantoor te verduurzamen

Het verduurzamen van je kantoor hoeft lang niet zo moeilijk te zijn als het in eerste instantie lijkt. Verduurzamen is niet alleen goed voor het milieu, maar scheelt daarnaast ook behoorlijk wat geld. Een duurzaam kantoor klinkt voor veel mensen als iets erg lastig, maar door rekening te houden met een aantal simpele punten kan je al zorgen dat je kantoor een stuk duurzamer is. Veel onnodig energieverbruik ontstaat dan ook puur door onwetendheid. Men weet niet dat bepaalde kleine zaken die ze even spontaan doen of juist niet doen zo veel verschil kunnen maken op de energierekening en de duurzaamheid.

Verbruik geen onnodig energie en verduurzaam

Verduurzamen kun je zeer eenvoudig doen door zaken die onnodig energie verbruiken tegen te gaan. Van de meeste van deze zaken weten mensen niet eens dat het enorm veel energie scheelt. Denk bijvoorbeeld aan de oplader van je mobiele telefoon. Een zeer grote hoeveelheid aan mensen laat de oplader nadat de telefoon is opgeladen nog steeds in het stopcontact zitten. In het ergste geval wordt de oplader zelfs in het stopcontact gelaten tot de telefoon weer opnieuw opgeladen moet worden. Dit kan ongelofelijk veel energie schelen. Hetzelfde geldt voor de laptops en computers op kantoor die op het moment dat ze niet worden gebruikt niet uit worden gezet. Dit is absoluut niet duurzaam. Een andere tip om je kantoor te verduurzamen is het overstappen op LED-lichten in plaats van normale lampen.

Koop wat refurbished producten

Dat de spullen op je kantoor van goede kwaliteit moeten zijn is logisch, maar dit hoeft niet te betekenen dat de spullen ook in alle gevallen gloednieuw moeten zijn. Refurbished apparatuur wordt bijvoorbeeld vaak gezien als iets negatiefs, maar dit hoeft totaal niet het geval te zijn. Refurbished producten zijn zelfs een keer extra gecontroleerd door de fabrikant. Ze hoeven dus zeker niet iets te mankeren, ze hebben daarnaast gewoon garantie en ze zijn stukken goedkoper. Het gebruik maken van bijvoorbeeld een refurbished printer in plaats van een gloednieuwe printer is een slimme optie bij het verduurzamen. Een refurbished printer hoeft absoluut geen slechtere printer te zijn dan een printer die niet refurbished is. Dit geldt ook voor allerlei andere apparatuur dat op kantoor aanwezig kan zijn zoals computers, tablets, camera-apparatuur, monitoren en laptops. Kies bewust en zorg door middel van de juiste keuzes dus voor een duurzamer kantoor.