Categories
Lifestyle

Tips om je tuin kindvriendelijk te maken

Ontdek enkele van de beste tips om de tuin kindvriendelijk te maken. Lees meer over de beste veiligheidsregels voor je kind, wat je moet doen als er te veel mensen in de tuin zijn en tips om je hond en kind veilig te houden. Rubberen tegels kopen bij Intergard.eu is een goede start om een kindvriendelijke tuin te krijgen.

 

Kinderen spelen graag

 

Veel mensen realiseren het zich misschien niet, maar kleine kinderen spelen graag. Je moet te allen tijde toezicht houden, maar vooral: zorg ervoor dat de tuin kindvriendelijk is. Hier zijn enkele goede tips om de tuin kindvriendelijk te maken.

 

Houd altijd toezicht op uw kinderen

 

Het is erg belangrijk dat je jouw kind te allen tijde kunt bijhouden. Als ze op een ongepast moment opstaan, vertel ze dan dat ze terug moeten komen wanneer ze er klaar voor zijn. Neem een ​​paar minuten de tijd om de tuin te inspecteren op gevaren, zoals losse voorwerpen die speelgoed kunnen worden of struikelgevaren die een kind kunnen verwonden.

 

Loop op een vlakke ondergrond

 

Als kinderen spelen, gooien ze graag voorwerpen van het ene niveau naar het andere en daarom is het belangrijk dat ze op een vlakke ondergrond staan. Als ze niet op een vlakke ondergrond staan kan dit voor hen en voor jou frustrerend zijn, omdat ze die obstakels moeten verwijderen om te kunnen spelen. De meest elementaire regel voor de veiligheid van kinderen is dat je de tijd moet nemen en de controle moet behouden. Andere veiligheidsregels zijn onder meer dat kleine kinderen nooit zonder toezicht worden achtergelaten en dat kinderen te allen tijde op een bepaald gebied moeten blijven.

 

Laat kinderen niet zonder toezicht.

 

Het is heel gemakkelijk om afgeleid te worden door het geluid van passerend verkeer of een kind dat over de tuin rent. Een kind kan gewond raken als het van de schommel valt of als het het huis uit rent. Houd altijd toezicht op de kinderen wanneer ze in de tuin spelen.

 

Jonge puppies

 

Als kinderen met rust worden gelaten, hebben ze vaak de neiging om rond te rennen als kleine wilde honden. Zorg ervoor dat ze weten wie de baas is, anders zou je ze ongecontroleerd op de veranda kunnen zien huilen. Kinderen hebben een natuurlijke nieuwsgierigheid en daarom is het belangrijk dat u hen de tuin laat verkennen zonder volledig aanwezig te zijn. Je moet ze ook uitleggen dat als ze met je mee naar buiten gaan, ze onder toezicht zullen staan. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en daarom zullen ze vaak proberen over hekken of struiken te klimmen of erover te springen. Zorg ervoor dat uw tuin veilig is voor kinderen om in te spelen, evenals voor volwassenen. Laat ze nooit onbeheerd achter in een tuin waar veel voorwerpen zijn die speelgoed kunnen worden.

 

Huisdieren

 

Ten slotte zou je moeten overwegen om kleinere huisdieren in de tuin te nemen. Kleine dieren, zoals hamsters, knaagdieren en reptielen, zijn mogelijk veiliger dan kleine honden of katten. Zorg er altijd voor dat de dieren zindelijk zijn en houd je huisdieren altijd aangelijnd.