Categories
Lifestyle

Uitleg om jouw kenteken over te schrijven!

Heb jij een nieuwe auto of scooter gevonden en ben je daarom van plan om jouw oude auto of scooter te verkopen aan iemand? Wellicht heb jij dan je oude voertuig op Marktplaats of op een Facebook groep gezet en is hij nu verkocht. De koper komt bij jou langs en jullie gaan naar een loket waar je het kenteken kan overschrijven. Dit kan bijvoorbeeld heel handig bij een PostNL punt zoals bij de Primera, Bruna of soms een supermarkt. Voordat je jouw kenteken gaat overschrijven moet je enkele dingen voorbereiden en geregeld hebben. Wist jij bijvoorbeeld dat je minimaal 18 jaar moest zijn om een auto over te schrijven? Voor het kenteken overschrijven zijn er dus enkele regels. Hieronder hebben wij een overzicht gemaakt met enkele benodigdheden en tips om jouw kenteken over te schrijven.

Wat moet ik mee nemen naar het loket?

Bij het overschrijven van jouw kenteken zijn er enkele dingen die je moet mee nemen naar het kentekenloket. Het hebben van een tenaamstellingsbewijs en het overschrijvingsbewijs is verplicht om te tonen bij het overschrijven. Dit kan ook het kentekenbewijs en de tenaamstellingscode zijn. Maakt niet uit welke. Daarnaast is het tonen van een geldig legitimatiebewijs verplicht. Voor het overschrijven wordt dit namelijk allemaal gecontroleerd. Wanneer je dit niet bij je hebt zal er ook niet worden overgeschreven.

Wat krijg je bij het overschrijven?

Wanneer het is gelukt bij het kentekenloket krijg je van de medewerker een tenaamstellingen verslag met de eerste 4 cijfers van de tenaamstellingscode en een vrijwaringsbewijs waarop staat dat het voertuig nu van jou is en niet meer van de verkoper. Als het goed is kan je nu met het voertuig wegrijden en is het van jou. De volgende werkdag krijg je een nieuw kentekenbewijs en het 2de deel van de tenaamstellingscode. Hierna is het belangrijk om deze code goed te bewaren. Wanneer je jouw voertuig weer wilt verkopen moet je dit laten zien.

Tip van de blog

Ben jij na het lezen van de blog van plan om jouw scooter of auto te gaan overschrijven naar de nieuwe bestuurder? Dan kan je bij Kentekenloket.nl gemakkelijk een dichtstbijzijnde loket vinden om snel en gemakkelijk jouw kenteken over te schrijven. Op hun website staat ook stapsgewijze uitgelegd hoe je jouw kenteken moet overschrijven. Neem gerust een kijkje op hun website, hierin vertellen zij ook actuele informatie omtrent de Corona crisis, bijvoorbeeld de regels die erbij komen bij het overschrijven van jouw kenteken.