Categories
Nieuws

Het belang van een goed noodstroomsysteem

Heb jij een bedrijf wat afhankelijk is van stroom? Dan is het goed om erover na te denken wat je zou doen als de stroom uitvalt. Stroomuitval kan namelijk grote gevolgen hebben voor je bedrijf. Veel bedrijven zijn afhankelijk van stroom en zijn niet goed voorbereid als er sprake is van stroomuitval. Toch is het heel belangrijk om te zorgen voor noodstroom. Met een goed werkend noodstroom systeem hoef je je namelijk geen zorgen te maken als de stroom uitvalt. Dit brengt een hoop rust voor jou als ondernemer. Weet je niet precies wat een noodstroomsysteem is? Of twijfel je over het aanschaffen van een noodstroomsysteem? In deze blog geven we je een aantal goede voorbeelden waarbij noodstroom essentieel is en leggen we uit hoe noodstroom werkt.

De grote impact van stroomuitval

Veel ondernemers weten niet goed wat voor impact stroomuitval kan hebben op hun bedrijf. Maar het is toch goed om hier eens over na te denken. Zo is het in het dagelijks leven al heel vervelend als de stroom uitvalt. Je kunt je kopje koffie niet zetten, je telefoon niet opladen, en de kamer niet stofzuigen. Maar ook op zakelijk vlak is stroomuitval ontzettend vervelend. Het kan veel financiële schade opleveren, bijvoorbeeld als de stroom uitvalt in een supermarkt. Ook kan het reputatieschade opleveren, je creëert namelijk geen betrouwbaar en sterk imago als je veel problemen ondervindt door de stroomuitval. Daarnaast kan stroomuitval een bedreiging vormen voor de veiligheid van je bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een alarmsysteem om je bedrijf te beveiligen als er niemand aanwezig is? Dan kan stroomuitval ervoor zorgen dat inbrekers hun kans grijpen en toch eens een kijkje nemen bij jouw bedrijf.

UPS noodstroom

Om dit probleem op te lossen kun je kiezen voor UPS noodstroom. Een UPS is een apparaat dat bij stroomuitval direct de stroomvoorziening overneemt en levert aan de aangesloten apparaten. Natuurlijk moet een noodstroomsysteem voorzien zijn van een kwalitatieve accu om te dienen als energiebron voor de verschillende apparaten. Zo zijn er specifieke accu’s die hele hoge stromen leveren, maar ook accu’s die weer heel lang meegaat. Afhankelijk van je bedrijf kan een accu specialist samen met je kijken welke oplossing voor noodstroom het beste past bij jouw bedrijf.

Verschillende toepassingen

Tot slot zullen we een aantal toepassingen noemen van noodstroom. Een erg belangrijke plek waar noodstroom noodzakelijk is, is in operatiekamers. Als tijdens een operatie de stroom uitvalt, moeten alle apparaten gewoon blijven werken. Anders kan dit de veiligheid van de patiënt in gevaar brengen. Hetzelfde geldt voor de stroom in tunnels. Als de stroom in een tunnel plotseling uitvalt, kan dit namelijk voor gevaarlijke situaties zorgen. Ook voor datacenters en telecombedrijven is noodstroom essentieel.