Categories
Reizen

Vakantie, we kijken er allemaal naar uit

Dit is de tijd van het jaar dat veel mensen over hun komende zomervakantie gaan nadenken of zelfs al gaan boeken. Als het weer in Nederland weer eens slecht is dromen veel mensen alvast even weg naar zonniger oorden. De reisorganisaties doen hun best om via televisiereclames en online hun mooiste bestemmingen te presenteren. Vroeg boek kortingen om het nog aantrekkelijker te maken om nu alvast je vakantie vast te leggen. Veel mensen doen dit dan ook nu al. In de maanden juli en augustus gaan we weer massaal op vakantie. Na een jaar hard werken en sparen genieten veel mensen een paar weken van een welverdiende vakantie. Ons eigen landje blijft een onverminderd populaire bestemming. Zowel aan de kust als ook in de bossen verblijven we op campings en in hotels. Het onzekere weer in Nederland is voor deze groep geen belemmering om in eigen land vakantie te vieren. Het weer is voor veel anderen juist een reden om het verder van huis te zoeken. Frankrijk, Spanje en Kroatië zijn onder andere populaire landen. Kroatië is een land in opkomst. Vanuit ons land is het naast vliegen of per trein ook prima per auto bereikbaar en dat is voor veel mensen een groot voordeel.

Kroatië

Steeds meer Nederlanders ontdekken het mooie Kroatië. Kroatië is een groot deel van het jaar een zon zekere bestemming. Momenteel is Kroatië regelmatig op televisie te bewonderen bij Expeditie Robinson. De mooie baaien en de azuurblauwe zee zijn zeker een uitnodiging om Kroatië een keer te bezoeken. Naast het bezoeken voor vakantie is het voor veel mensen het ultieme doel om een eigen vakantiehuis te bezitten in Kroatië. Porec is een populaire toeristentrekker en een vakantiehuis Porec is voor velen een droom. Kroatië heeft vele mooi regio’s en een vakantiehuis Rovinj Kroatie is ook een mooie optie. Met een eigen vakantiehuis kan je naar je eigen vertrouwde plekje gaan wanneer je maar wilt. En de tijd dat je er niet bent is het verhuren van je huis natuurlijk ook een mogelijkheid. Kortom, Kroatië heeft veel te bieden.

Vakantie spreiding

Juli en Augustus zijn de maanden dat de meeste mensen op vakantie gaan. De schoolvakanties zijn daar in veel gevallen de reden van. Dure bestemmingenen drukke vliegvelden en wegen horen daar helaas bij. Maar zolang de scholen in deze maanden sluiten blijven veel mensen hieraan gebonden. Heb je de vrijheid om te kiezen dan is het voor of naseizoen zeker het overwegen waard. Het is veel rustiger en het weer is op veel bestemmingen ook in deze periodes prima. Een betere vakantie spreiding zou eigenlijk hoog op de agenda van de beleidsbepalers moeten staan.