Categories
Business

Zo vier je de feestdagen op het werk

We zitten volop in de donkere maanden van het jaar en daar hoort natuurlijk ook de gezelligste maand van het jaar bij. Sinterklaas heeft zijn intrede in het land gedaan en verspreidt met zijn pieten cadeautjes door het hele land. Dagenlang worden de mooiste, grappigste en gekste surprises in elkaar geknutseld en de spellen worden weer uit de kast tevoorschijn gehaald. En dan worden de eerste kerstbomen van het jaar opgetuigd en zie je de straten langzaamaan steeds gezellig worden met alle lichtjes overal. Een lichtslinger over het balkon, een versierde boom voor de deur en mooie Kerstkransen aan de deur. Ook voor echte zomermensen is deze periode stiekem best leuk. Voor velen begint de sfeer van de feestdagen op het werk. Meestal wordt er wel iets georganiseerd in de aanloop naar de feestdagen en ben je met je collega’s samen. De maatregelen vragen ons wellicht dit jaar Kerst op het werk iets anders in te richten, maar dat mogen we de pret niet laten drukken. Daarom lees je in dit artikel hoe je de feestdagen op het werk kunt vieren.

Kerstpakket

Vlak voor Kerst krijgen veel werknemers een presentje van hun werkgever. Eigenlijk hoort dat er ook wel een beetje bij. Wist je dat cadeautjes ook een grote bijdrage leveren aan de werknemerstevredenheid? Die kans wil je dus niet laten liggen. Kies bijvoorbeeld een kerstpakket met allerlei lekkere snacks, een kletspot of een wijnpakket. Een fles champagne met eigen etiket zal ook zeker gewaardeerd worden en komt altijd van pas met Oud en Nieuw voor de deur. Heb je nu meer met Sinterklaas? Stel dan een pakket samen met onder andere pepernoten, chocoladeletters en bijvoorbeeld een leuk spel. Je kunt een pakket geheel naar eigen wens en budget samenstellen. Werknemers waarderen vooral het feit dat ze een cadeau krijgen.

Teambuildingsdag

Je kunt ook altijd een teambuildingsdag organiseren. Eigenlijk heb je hier helemaal geen feestdag voor nodig, maar dit maakt het eigenlijk wel extra leuk. Omdat de maatregelen het waarschijnlijk niet toelaten om met al je collega’s samen aan het Kerstdiner te zitten, is een activiteit op afstand te regelen. Organiseer (of reserveer) bijvoorbeeld een online kookworkshop als voorbereiding op het kerstdiner en laat de collega met de mooiste presentatie van het gerecht een prijs winnen. Ook spellen zijn altijd een aanrader. Tegenwoordig zijn er veel online spellen die je in een videogesprek kunt spelen, zoals een online escaperoom. Hartstikke spannend én goed voor de teambuilding.

Sfeer creëren

Eigenlijk gaat het er vooral om dat je een gezellige sfeer creëert. Elk team en bedrijf doet dit op zijn eigen manier. Wat hier wel altijd bij helpt, is het versieren van het kantoor of andere werkplek. Zet een kerstboom neer met verschillende lichtjes, slingers en kerstballen of zorg voor schaaltjes met pepernoten en chocoladeletters wanneer de beste man weer in het land is. Daarnaast mag een gezellige afspeellijst en warme chocolademelk natuurlijk ook niet ontbreken.