Categories
Financieel

Veelvoorkomende schades aan je iphone 8

Bijna iedereen heeft wel eens schade aan zijn of haar iphone gehad. Of het nou gebeurd omdat de telefoon onverwachts uit je handen wordt geslagen, of doordat je de telefoon in het bad hebt laten vallen. Bij bijna iedereen is er wel eens een telefoon stuk gegaan. Gelukkig is het zo dat als je telefoon kapot is, je het vaak wel kunt laten repareren. In veel gevallen zal de telefoon weer zo goed als nieuw zijn. Ook zijn veel telefoons tegenwoordig waterdicht. Hier zouden de mensen die met de telefoon in bad liggen fijn vinden blij mee zijn. Daarnaast hoef je ook niet meer bang te zijn als je met je telefoon in de regen loopt. Vanaf de iphone 8 maakt Apple ook weer telefoons met een glazen voor en achterkant. Die glazen achterkant ziet er erg mooi uit. Alleen een minpunt hiervan is dat de kans op schade wel groter is. Nu kan de voorkant en de achterkant van het glas namelijk barsten.

Reparaties voor de iphone 8

De top 5 meest voorkomende Iphone 8 reparaties zijn als volgt: De nummer een meest voorkomende reparatie is uiteraard het glas. Dit kan zowel de voor als achterkant zijn. Naast het glas is de behuizing van de Iphone 8 ook iets dat vaak gerepareerd moet worden. Als nummer drie in de lijst staat de connector van de telefoon. De connector van de iphone 8 is de plek waar je aansluitingen als een oplader of oortjes in kunt voegen. Als deze kapot is, kun je de telefoon dus niet meer opladen. Op nummer vier staat de homeknop. De homeknop kun je gebruiken om het scherm van de telefoon aan te doen. Ook kun je de homeknop gebruiken om de telefoon met je vingerafdruk te ontgrendelen en om terug te gaan naar het home scherm. Tot slot is het mogelijk om de homeknop ingedrukt te houden, als je dit doet kun je met de welbekende Siri praten. Als ena laatst in het meest voorkomende schade rijtje staat de aan- en uit schakelaar van de iphone 8. Als de knop kapot is en de telefoon uitvalt heb je eigenlijk niets meer aan de telefoon, daarom is het van belang dat als deze kapot is het gerepareerd wordt. Tot slot is het de speaker van de iphone 8 die natuurlijk ook kapot kan gaan. Als de speaker kapot is doet het geluid het niet meer. Nu hoor je de telefoon dus niet meer overgaan en kun je geen geluid horen bij video’s.

Toename van reparatiebedrijven

Tegenwoordig is het ook al mogelijk om zelf je telefoon te repareren. Hoewel dit een fijne mogelijkheid lijkt, vinden sommige mensen het alsnog fijner om dit door een bedrijf te laten doen. Er zijn een hoop bedrijven die een Iphone 8 glas repareren. Vroeger waren er vast wel een aantal bedrijven die telefoons repareerde, maar er zijn nog nooit zoveel telefoon reparatie bedrijven geweest als in het heden. Dit heeft uiteraard te maken met de forse toenames van de telefoons en het telefoongebruik.