Categories
Business

Welke soorten communicatie studies zijn er?

Als je van plan bent om een communicatie hbo opleiding te gaan volgen, heb je een hoop studies om uit te kiezen. Het kan dan lastig zijn om een geschikte opleiding te vinden. Vooral wanneer je alleen maar besloten hebt dat de richting communicatie een leuke richting voor jou zou zijn, is het lastig om je keuze te maken. Wanneer je online gaat zoeken, kom je meestal ook niet echt tot veel antwoorden. Het is daarom handig om verder te lezen als je erover nadenkt een communicatie opleiding te gaan doen.

Opleiding communicatie

Er is een opleiding die communicatie heet. Die opleiding is een van de meest algemene opleidingen op het gebied van communicatie. Het kan heel verstandig zijn om een algemene opleiding te kiezen. Je zorgt er door het kiezen van een algemene opleiding voor dat je nog niet heel specifiek één richting op wordt gestuurd. Je kunt dus naderhand nog voor een groot deel bepalen wat je precies met communicatie wil gaan doen. Het is dus aan te raden om deze opleiding te kiezen als je nog niet zeker bent van je keuze. Als je deze opleiding hebt behaald ben je officieel een communicatiedeskundige. Je kunt dan bij zo ontzettend veel bedrijven aan de slag dat je na de opleiding eigenlijk de banen voor het uitzoeken hebt. 

 

Mbo, hbo of universiteit?

Je kunt uit heel veel verschillende opleiding kiezen die onder het kopje communicatie vallen. Als je nog niet zeker weet op welk niveau je de opleiding wil doen heb je al helemaal veel keus. Wanneer je twijfelt tussen bijvoorbeeld het mbo en het hbo is het belangrijk om allerlei verschillende factoren mee te nemen in je beslissing. Ga je bijvoorbeeld naast je studie nog heel veel werken? Dan kun je beter kiezen om een niveau lager te gaan doen. Het kan heel vervelend en frustrerend zijn als je op een studie zit die niet goed gaat omdat je te weinig tijd hebt. Je kunt in dat geval beter een klein beetje onder je kunnen presteren waardoor je aan het eind van de rit toch een diploma in ontvangst kunt nemen. Dat is natuurlijk beter dan een onafgemaakte opleiding op een hoger niveau. Je moet vooral goed nadenken over hoeveel tijd en moeite jij wilt investeren in je opleiding. Het is natuurlijk ook slim om in je overweging mee te nemen dat je op de langere termijn meer profijt hebt van een opleiding van een hoger niveau. Je kunt er ook altijd voor kiezen om bijvoorbeeld eerst een hbo te doen en daarna een universitaire studie.

Veel werkgelegenheid

Voor mensen met een afgeronde communicatieopleiding is het doorgaans niet moeilijk om werk te vinden. Binnen nagenoeg elk bedrijf zijn mensen nodig om bijvoorbeeld de communicatiestrategie te bepalen. Er zijn nog vele andere werkzaamheden op het gebied van communicatie die bij de meeste bedrijven moeten gebeuren. Hierdoor is er in de meeste gevallen dus altijd wel ergens werkgelegenheid. Dat is natuurlijk ook een belangrijke factor die meespeelt bij het kiezen van een opleiding.