Categories
Wonen

Verhuizen? Let hier op!

Ga jij binnenkort verhuizen? Super leuk natuurlijk, maar er zijn wel een hoop dingen die je moet regelen en waar je rekening mee moet houden. Zo moet je misschien nog wat dingen vervangen, verbouwen en opnieuw kopen bij een verhuizing. In dit artikel worden er een aantal zaken benoemt die je echt niet moet vergeten.

Controleer het huis

Het is slim om alles rondom je huis goed te controleren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ramen, het dak, deuren en eventueel de sloten. Je wilt immers niet dat deze kapot zijn en eigenlijk aan vervanging toe zijn. Het zou dan maar zo kunnen dat als je het laat voor wat het is, je uiteindelijk een lekkage krijgt. Dat is natuurlijk super vervelend, vooral als dit voorkomen had kunnen worden met een goede controle.

Het is ook belangrijk dat je bij het overnemen van kasten kijkt of de sloten nog goed werken. Als dit niet het geval is, is het slim om nieuwe meubelsloten aan te schaffen. Zo weet je zeker dat het slot nog in goede staat is als je hier belangrijke dingen in wilt opbergen.

Maak een goede tijdsplanning

Op tijd alles inplannen is in een periode van een verhuizing erg belangrijk. Je wilt natuurlijk niet vertraging oplopen omdat er dingen door elkaar zijn gegaan en dat het nu kwijt is. Het kan daarom slim zijn om voor iedere dag een planning te maken. Geef bijvoorbeeld iedereen die meehelpt een taak voor die dag. Zo doet de een de dozen inpakken, de ander de spullen overbrengen naar de nieuwe woning en weer een ander houdt zich bezig met het inrichten van de nieuwe woning. Hierdoor zul je zien dat er een stuk efficiënter wordt gewerkt. Mocht er dan ergens een probleem zijn dan is er genoeg ruimte om daar wat aan te doen.

Koop nieuwe spullen niet te vroeg in

Als je gaat verhuizen ben je waarschijnlijk erg enthousiast. Veel mensen vinden het ook leuk omdat er nieuwe spullen aangeschaft moeten worden. Zo moeten er bijvoorbeeld nieuwe meubels gehaald worden. Het is wel slim om dit niet te vroeg te doen. Doe je dit wel dan kan het maar zo zijn dat daar nog geen ruimte voor is en dat het alleen maar in de weg staat of dat het vies wordt. Er zijn ook veel bedrijven waar je spullen kunt bestellen en je deze later op kunt halen, voor een veruizing is dit ideaal. Grenen meubelen zou je bijvoorbeeld al kunnen kopen en later kunnen laten bezorgen.