Categories
Lifestyle Mode

De beste foundation en highlighter vind je op haarspullen.nl

De laatste jaren heeft er in de make-up wereld een nieuwe soort make-up de hoofdrol overgenomen: highlighter. Samen met foundation en concealer is highlighter nu een standaard geworden in veel make-up routines. Deze drie vormen samen de basis van je make-up. In deze blog kun je alles vinden over de basis van je make-up. We gaan het hebben over de beste foundation en highlighter. Veel leesplezier!

Wat is de beste foundation en hoe gebruik je het?

Foundation is een huidskleurige crème die je op je gezicht aanbrengt om oneffenheden weg te werken. Foundation draait allemaal om de dekkende werken. Afhankelijk van hoe dekkend jij je foundation wil hebben kies je de beste foundation voor jou uit. Daarnaast moet je heel goed letten op de kleur van de foundation, dit moet je testen van te voren. De beste foundation voor jouw is eentje die goed matcht met je huidskleur, dekkend werkt, maar niet je poriën helemaal dicht plamuurt. Je gebruikt een foundation vervolgens met je vingers, een kwast of sponsje. Een kwast of vinger zorgen voor een meer dekkende laag. Een sponsje, mits je de spons eerst vochtig maakt en er weinig foundation op doet, zorgt voor een wat lichter laagje. Er zijn ook meerdere soorten foundation, zoals vloeibaar, in poedervorm, als mousse en als vaste stick. Kies een soort uit op basis wat jij fijn vindt!

Wat is highlighter en hoe gebruik je het?

Wat een highlighter is kun je eigenlijk al aflezen aan de naam. Het is een make-up wat je gebruikt om delen van je gezicht extra op te laten vallen. Een highlighter kun je alleen gebruiken, of je kunt het gebruiken als onderdeel van een contour-set. Als je een highlighter alleen gebruikt, dan kun je de hoge delen van je gezicht benadrukken, zoals bijvoorbeeld onder je wenkbrauw, de bovenkant van je neus, en de bovenkant van je jukbeenderen. Hierdoor vallen die extra op en wordt je gezicht meer gedefinieerd. Met contouren vergroot je het contrast tussen schaduw en licht. Dit is een stapje meer ingewikkeld, en vereist ook wat meer oefenen. Als je contourt, wil je de meer lage punten van je gezicht donker maken met een kleur die wat donkerder is dan je foundation. Dan boven of onder de donkere contour breng je een highlighter aan op de hoge plekken van je gezicht. Zo creëer je een groter contrast tussen schaduw en licht, en valt je botstructuur meer op. Als je heel geoefend bent kun je zelfs je gezicht er anders uit laten zien dan dat het daadwerkelijk doet!